Els punts més destacat del programa PP-Vox per al Consell: derogacions i noves lleis

Foto: EFE

L’acord entre PP i Vox per al Govern de la Comunitat Valenciana inclou 50 compromisos, que comencen amb la defensa de «la unitat d’Espanya, la igualtat entre espanyols i la riquesa i diversitat cultural», i inclouen mesures sobre memòria històrica, «violència intrafamiliar», senyals d’identitat, protecció de la família i Educació.

Aquests són els aspectes més destacats de l’acord programàtic de set pàgines tancat aquest dijous, que recull derogacions d’algunes normes, noves lleis i reclamacions a altres Administracions:

DEROGACIONS I CANVIS LEGISLATIUS

– Es derogaran les normes que «ataquen la reconciliació en els assumptes històrics», per a garantir «la llibertat de memòria i l’absolut i ple respecte als drets i llibertats de tots».

– Eliminació de les subvencions a les entitats o associacions que promoguen els ‘Països catalans’.

– La Generalitat posarà en coneixement de les Forces i Cossos de seguretat de l’Estat «els possibles casos d’immigració il·legal, amb especial atenció a les màfies organitzades, i eliminarà les subvencions «a entitats que emparen aquestes pràctiques».

– Eliminar l’impost de successions i donacions, l’impost de patrimoni i la taxa turística.

– Reducció «dràstica» de l’IRPF en tots els seus trams i rebaixes de les taxes autonòmiques «que impedeixen el creixement i desenvolupament del teixit industrial».

– Modificació de la legislació per a «eliminar les traves excessives» que provoquen que les empreses competisquen «en inferiors condicions» respecte a les estrangeres.

– Es reduirà el nombre de Conselleries, d’alts càrrecs i assessors, i se suprimiran els organismes «innecessaris que no reporten en el bé general».

NOVES LLEIS I MESURES

– Defensaran els drets de les famílies i promouran polítiques per a «erradicar la violència intrafamiliar, especialment les que pateixen dones i xiquets, garantint la igualtat entre totes les víctimes».

– Aprovació d’una Llei de Senyals d’Identitat que «protegisca els valors i costums i tradicions» de la Comunitat Valenciana.

– Aprovació d’una llei integral de protecció a la família, que fomentarà la natalitat amb ajudes al naixement i per a despeses com el menjador escolar, transport, material, uniformes o activitats extraescolars, i donarà «especial atenció» a les famílies nombroses.

– Garantir la lliure elecció de centre educatiu i la lliure elecció de la llengua d’ensenyament entre les dues oficials en totes les etapes educatives. Els pares «triaran lliurement i en el seu cas autoritzaran» el contingut de les activitats extracurriculars.

– Reforç de la inspecció educativa per a «traure la ideologia de les aules», un pla per a «dignificar» la labor del docent, i educació lliure, gratuïta i universal des dels zero anys.

– Mesures contra l’ocupació il·legal d’immobles: crearan una «oficina especialitzada» per a l’assessorament i acompanyament de totes les víctimes.

– Revisaran «tot el sistema i la normativa vigent en matèria social», per a garantir que les ajudes públiques arriben «a les famílies que més el necessiten».

– Avançaran en un marc legislatiu i de suport administratiu a la conciliació familiar, ampliant l’oferta horària de serveis extraescolars i de guarderia.

– Aposta per un model de ràdio i televisió pública «racional» amb la conjuntura econòmica i uns continguts que «reconeguen la pluralitat de la societat valenciana en el seu conjunt, que afavorisquen la concòrdia i respecten els valors constitucionals».

– Augment del pressupostos sanitari fins al 30% del total de la Generalitat i un pla sanitari per a una atenció «àgil i de qualitat».

– Augment del parc públic d’habitatge. La Generalitat avalarà fins al 20% del cost total del primer habitatge als joves.

REIVINDICACIONS A ALTRES ADMINISTRACIONS

– Exigència al govern de la nació un nou marc de finançament autonòmic que garantisca el just finançament de la Comunitat Valenciana.

– Defensa «en totes les instàncies» de la política de transvasaments, com el del Tajo-Segura. Exigiran l’aprovació d’un pla nacional de l’aigua i d’un pacte per l’aigua que respecte el dret a aquest bé essencial.

– Impuls del Corredor Mediterrani i de les inversions pendents per a la connectivitat ferroviària.

Compartir en redes sociales