Elisa Núñez Anuncia la Derogació Urgent del Decret de la Unitat Valenciana d’Emergències

La consellera de Justicia e Interior, Elisa Núñez. EFE/Ana Escobar

Elisa Núñez, consellera de Justícia i Interior de la Comunitat Valenciana, ha declarat la derogació immediata del decret que establia la creació de la Unitat Valenciana d’Emergències (VE). Esta decisió, anunciada durant la primera Comissió de Coordinació dels Serveis de Prevenció, Extinció d’Incendis i Salvament (SPEIS) des del seu nomenament, reverteix una mesura aprovada per l’anterior govern al febrer.

La VE, ideada per a coordinar les emergències a través de l’Agència Valenciana de Seguretat i Resposta a les Emergències, segons Núñez, ha afegit una capa innecessària de complexitat a la gestió d’emergències a la regió. La consellera ha criticat el projecte per mancar de la reflexió i l’anàlisis adequades, la qual cosa al seu judici ha contribuït més a empitjorar i complicar la gestió d’emergències que a millorar-la.

Núñez ha emfatitzat la necessitat de redefinir el model de prevenció, extinció i salvament per a establir una coordinació més eficient i establir les bases d’un sistema més efectiu per al futur. Segons ella, la creació de la VE només va aprofundir la descoordinació i els problemes en el sector.

La consellera ha expressat el seu compromís de corregir el que considera errors i excessos de projectes estratègics anteriors, que no van ser degudament avaluats ni adaptats a un marc pressupostari seriós i rigorós.

Durant la reunió, també es van abordar temes importants per al futur dels serveis d’emergència en la Comunitat, incloent-hi la revisió dels criteris per a obtindre l’acreditació de bomber d’empresa i el desenvolupament d’un programa de formació per a l’habilitació de bussejadors de rescat, destinat a personal bomber professional dels SPEIS de les administracions públiques de la regió.

Compartir en redes sociales