El PSPV-PSOE Valencià encara sense Acord sobre la Successió de Lideratge en la Vespra de la seva Executiva

En vespres d’una important reunió executiva del PSPV-PSOE, prevista per a aquest dilluns, els socialistes valencians encara no han aconseguit un consens sobre els possibles candidats per a liderar el partit. Aquesta situació es produeix just abans d’una Executiva que, després de dos ajornaments previs, té com a objectiu activar el procés per al seu congrés extraordinari.

Fonts del partit, reunides a la Corunya amb motiu de la convenció política del PSOE aquest cap de setmana, han confirmat que el futur immediat del PSPV-PSOE va ser un tema de conversa en el sopar de la delegació valenciana el dissabte a la nit. Fins al moment, els tres potencials candidats a succeir a Ximo Puig al capdavant del partit – la ministra de Ciència, Diana Morant, i els secretaris provincials d’Alacant, Alejandro Soler, i de València, Carlos Fernández Bielsa – no han formalitzat oficialment les seves candidatures.

Segons es comenta des dels seus respectius entorns, encara no s’ha arribat a un acord per a presentar una candidatura única, la qual cosa podria evitar la necessitat de celebrar primàries. Per tant, la situació continua sent incerta a un dia de la reunió executiva convocada per a aquest dilluns a les 18 hores.

El propòsit d’aquesta Executiva és donar inici al procés per al congrés extraordinari que es planeja celebrar en el primer trimestre d’enguany. Els intents d’aconseguir un consens previ que eviti un congrés de confrontació han portat ja a dos ajornaments d’aquesta reunió en el que va de mes. El PSPV-PSOE busca així definir el seu futur lideratge en un context d’incertesa i negociacions en curs.

Compartir en redes sociales