El President de la Generalitat ressalta la importància d’un finançament just per a la Comunitat Valenciana

LONDRES, 06/11/2023.- El president de la Generalitat, Carlos Mazón, durante el acto de bienvenida en la primera jornada de la feria de turismo World Travel Market (WTM) de Londres, que se celebra hasta el día 8 y donde la Comunitat Valenciana cuenta con un expositor institucional que da cabida a 34 marcas, entidades, asociaciones, empresas y municipios de las tres provincias EFE/Biel Aliño

El President de la Generalitat, Carlos Mazón del Partit Popular (PP), ha subratllat la seua disposició a participar en un Consell de Política Fiscal i Financera si es convoca per a abordar el finançament autonòmic. No obstant això, ha advertit que este assumpte és d’extrema serietat i que la Comunitat Valenciana ha estat relegada durant massa temps en este aspecte.

En una roda de premsa durant la presentació de l’oferta turística valenciana en la fira World Travel Market (WTM) de Londres, Mazón va ser preguntat sobre la possible condonació de part del deute del Fons de Liquiditat Autonòmica (FLA).

El president valencià va expressar la seua disposició a escoltar qualsevol proposta del Govern, independentment del partit polític que el dirigisca. Va destacar que la Comunitat Valenciana ha sigut marginada en termes econòmics durant massa temps, i que és hora d’abordar de manera seriosa i responsable la qüestió del finançament autonòmic.

Mazón va deixar clar que no permetrà que es jugue amb un tema tan crucial per a la regió, i que qualsevol acord que no tinga en compte els interessos de la Comunitat Valenciana comptarà amb el seu rebuig categòric.

Respecte a la possible condonació del deute, el president va assenyalar que sembla que els beneficis només beneficiaran a algunes comunitats autònomes, i que és necessari analitzar com s’abordarà esta qüestió per a garantir un tracte just per a la Comunitat Valenciana.

El President també va manifestar la seua preocupació per la situació actual i va destacar que els esdeveniments recents reflecteixen un intent de soscavar els valors fonamentals de la Constitució Espanyola. Va fer una crida a la ciutadania per a mostrar la seua indignació de manera pacífica en manifestacions en les capitals de província el pròxim cap de setmana, com a mostra de repulsa al que ell considera un atac a l’Estat de Dret i a la Constitució.

En resum, el President de la Generalitat va emfatitzar la necessitat d’abordar el finançament autonòmic de manera seriosa i justa, i va advertir que no permetrà que s’ignoren els interessos de la Comunitat Valenciana en este assumpte crític.

Compartir en redes sociales