El Palau de les Arts Reina Sofia de València Estrena Cicle Barroc amb ‘The Fairy Queen’ de Purcell

València es prepara per a una experiència musical única amb la inauguració del cicle «Els Arts és Barroc i Música Antiga» en el Palau de les Arts Reina Sofia. Aquest esdeveniment tan esperat donarà principi amb l’obra «The Fairy Queen» d’Henry Purcell, interpretada per William Christie i Els Arts Florissants, dissabte que ve, 13 de gener, a les 19.00 hores.

La temporada actual de «Els Arts és Barroc i Música Antiga» amplia el seu repertori amb un variat programa que inclou, a més de «The Fairy Queen» en una presentació semiescenificada, actuacions de destacades agrupacions com La Ritirata i La Dispersione. A més, s’oferirà un recital a l’Església de Sant Nicolás i una versió en concert de «Els Elements» de Literes, interpretada per Forma Antiqva.

William Christie, canviat de nom director franc-estatunidenc, conegut per les seves reeixides interpretacions de Mozart i Händel, juntament amb la seva ensemble Els Arts Florissants, se submergeix ara en el repertori anglès amb aquesta peça que marca una fita en la història dels Arts. La Sala Principal del Palau acollirà una única presentació d’aquesta obra mestra de Purcell, sota la direcció escènica i coreogràfica de Mourad Merzouki, al costat dels solistes de Le Jardin donis Voix, la prestigiosa acadèmia de cant dels Arts Florissants.

Aquesta producció ha estat aclamada per la crítica internacional, rebent elogis de publicacions com a Musical America, que la descriu com «dues hores de teatre musical úniques i inoblidables», i del New York Times, que destaca la fusió entre la música de Purcell i la dansa urbana en la posada en escena.

«The Fairy Queen» promet transportar a l’audiència a un món màgic, presentant algunes de les àries més belles de Purcell, com ‘O let em weep’ i ‘Thrice happy lovers’. L’elenc està compost per talentosos solistes de Le Jardin donis Voix, dirigits per William Christie i Paul Agnew: Paulina Francisco, Geòrgia Burashko, Rebecca Leggett, Juliette Mey, Ilja Aksionov, Rodrigo Carreto, Hugo Herman-Wilson i Benjamin Schilperoort, els qui s’alternaran en la interpretació dels diversos personatges de l’obra, acompanyats per ballarins contemporanis de la Compagnie Käfig i músics de l’orquestra dels Arts Florissants.

Els Arts recorda que encara hi ha entrades disponibles per a «The Fairy Queen», que es poden adquirir a través dels canals habituals de venda del teatre. A més, informa que a l’abril donarà inici la tercera edició de «Els Arts és Barroc i Música Antiga», una coproducció amb el Centre Nacional de Difusió Musical (CNDM), enfocada en la recuperació i difusió de la música històrica.

Compartir en redes sociales