El Govern valencià pren possessió en el Palau de la Generalitat amb un jurament en castellà i valencià

Los nuevos miembros del Gobierno Valenciano presidido por Carlos Mazón (4º d), aplauden tras la toma de posesión del cargo este miércoles por la tarde en el Palau de la Generalitat. EFE/Ana Escobar

Aquest dimecres a la vesprada, els nou consellers que acompanyen al president de la Generalitat, Carlos Mazón, van prendre possessió dels seus càrrecs en el Palau de la Generalitat. La cerimònia, presidida pel mateix Carlos Mazón, es va dur a terme en el saló de Corts del Palau i va comptar amb la presència dels nous membres del Govern valencià, els qui prèviament s’havien reunit amb el president de manera individual i compartit un esmorzar.

Els consellers van realitzar el jurament o promesa, comprometent-se a «complir amb fidelitat les obligacions del càrrec amb lleialtat al Rei, guardar i fer guardar la Constitució com a norma fonamental de l’Estat i l’Estatut d’Autonomia de la Comunitat Valenciana, i mantindre el secret sobre les deliberacions del Consell».

En aquest acte, es va destacar la singularitat de la consellera de Medi Ambient, Salomé Pradas, qui va decidir realitzar el seu jurament en valencià, en contrast amb la resta dels seus companys que el van fer en castellà. Aquesta elecció va reflectir el compromís de la consellera amb l’idioma autòcton de la regió.

L’ordre del jurament va seguir el decret d’organització del nou Consell, sent el vicepresident primer i conseller de Cultura i Esport, Vicente Barrera, el primer a prendre possessió del seu càrrec. A continuació, li van seguir la resta dels consellers: la consellera d’Hisenda, Economia i Administració Pública, Ruth Merino; la consellera de Justícia i Interior, Elisa Núñez; el conseller de Sanitat, Marcià Gómez; el conseller d’Educació, Universitats i Ocupació, José Antonio Rovira; i el conseller d’Agricultura, Ramaderia i Pesca, José Luis Aguirre.

El jurament va finalitzar amb la presa de possessió de la consellera de Medi Ambient, Aigua, Infraestructures i Territori, Salomé Pradas, qui va optar per expressar el seu compromís en valencià, i la titular d’Innovació, Indústria, Comerç i Turisme, Nuria Montes.

Aquest Govern valencià marca una fita com la primera coalició entre el Partit Popular (PP) i Vox, on set membres van ser designats pel PP i tres per Vox. Els primers passos d’aquest nou govern continuaran aquest dijous amb el traspàs de carteres en les seus de les diferents Conselleries, donant inici a una nova etapa política en la Comunitat Valenciana.

 

 

Compartir en redes sociales