El Govern Valencià es Compromet a Recuperar Fons Europeus Després de la «Falta de Diligència» en la seua Gestió

La Portavoz del Gobierno valenciano, Ruth Merino, durante la rueda de prensa posterior al Pleno del Consell.EFE/ Ana Escobar

La consellera d’Hisenda, Economia i Administració Pública i portaveu del Consell, Ruth Merino, ha anunciat que el Govern Valencià treballarà per a evitar la pèrdua de fons europeus a causa de la «falta de diligència en la gestió» per part de l’anterior govern del Botànic. Merino va fer aquestes declaracions en resposta a les crítiques del PSPV sobre la gestió del PP i Vox en la Generalitat, especialment en relació amb la reforma fiscal i els fons europeus destinats a accions contra el canvi climàtic.

Merino va destacar que existeixen «una gran quantitat» de fons europeus la justificació dels quals «hauria d’haver-se completat abans del 31 de desembre, i encara estan pendents d’execució, la qual cosa ens exposa al risc de perdre’ls» a causa de la «falta de diligència» del govern anterior, conformat pel PSPV i Compromís. La consellera va afirmar que l’actual Govern s’esforçarà per revertir aquesta dinàmica deficient i assegurar-se de no perdre ni un sol euro destinat a la protecció del medi ambient.

Quant a les crítiques del PSPV sobre la reforma fiscal, Merino va subratllar que la Comunitat Valenciana anteriorment tenia una càrrega fiscal elevada i que l’objectiu és transformar-la en un lloc atractiu per a la creació d’ocupació i riquesa. A més, va emfatitzar que no es limitaran a considerar una suposada pèrdua de recaptació en un impost específic en un any determinat i que no realitzaran un càlcul simplista de multiplicar per quatre una previsió inicial de pèrdua de recaptació, ja que això podria convertir-se amb el temps en un augment dels ingressos.

 

 

Compartir en redes sociales