El Govern valencià anuncia la derogació de la taxa turística abans de la seua entrada en vigor

El pleno del Consell, en una reunión anterior. EFE/Kai Försterling

El ple del Govern valencià té previst aprovar este divendres la derogació de la taxa turística de la Comunitat Valenciana, un impost aprovat pel Consell del Botànic que encara no s’havia aplicat a causa d’una moratòria que venç al desembre.

En concret, s’aprovarà un decret llei per a derogar la llei sobre mesures fiscals per a impulsar el turisme sostenible, que establia un impost municipal voluntari sobre estades turístiques. La llei va ser presentada fa un any i aprovada en Les Corts Valencianes amb els vots del PSPV-PSOE, Compromís i Unides Podem, i en contra del PP, Ciutadans i Vox.

La taxa turística, que no arribarà a entrar en vigor, oscil·lava entre mig euro al dia (amb un límit de set dies) per a estades en cámpines, hostals, pensions, apartaments turístics estàndard i cases rurals de fins a tres estreles, i dos euros per a establiments hotelers a partir de quatre estreles superior.

La derogació d’esta llei, que buscava equiparar-se a la majoria de països europeus, s’inicia ara i compta amb el suport del Partit Popular, que ja va anunciar la seua intenció de derogar-la en cas d’arribar al Consell. Carlos Mazón, president de la Generalitat, ha destacat que esta taxa era una «amenaça» per al futur turístic de la Comunitat, argumentant que l’augment de preus podria allunyar a possibles visitants cap a altres destins.

Compartir en redes sociales