El Consorci Provincial de Bombers de València en plena acció davant l’Extrem Risc d’Incendis Forestals

Reunión de los responsables del Consorcio de Bomberos de Valencia, en una imagen compartida por el organismo.

València, 10 d’agost de 2023 – Davant les condicions climàtiques extremes i el risc imminent d’incendis forestals, el Consorci Provincial de Bombers de València ha posat en marxa un dispositiu de reforços per a fer front a la situació d’emergència. Segons l’Agència Estatal de Meteorologia (Aemet), s’ha emés un avís roig per les altes temperatures que es preveuen, aconseguint fins als 44 graus en tota la província de València, amb possibilitat de superar aquesta xifra en punts específics, tant a l’interior com en la costa sud.

L’activació del protocol d’emergència comporta una sèrie de mesures fonamentals per a garantir la seguretat de la població i minimitzar el risc d’incendis. Entre les accions empreses, es destaca el reforç de les dotacions de guàrdia en tots els parcs de bombers de la província, incloent-hi aquells parcs on operen bombers voluntaris en torns presencials.

En línia amb aquesta estratègia de protecció i prevenció, el Consorci, sota la direcció del diputat Avelino Mascarell, també incrementarà la presència de personal en la Central de Comunicacions i en els llocs de comandament, assegurant una comunicació eficaç i una resposta ràpida davant qualsevol emergència.

Simultàniament, les brigades forestals del Consorci romandran en estat d’alerta, desplegades en les àrees de major risc, realitzant labors de vigilància contínua per a detectar qualsevol indici de perill potencial. La rapidesa en la detecció i reacció és essencial per a contindre i extingir incendis en les seues etapes inicials.

Les autoritats fan un anomenat urgent a la ciutadania perquè adopten mesures de precaució extrema i eviten comportaments que puguen desencadenar incendis. Es recorda que està terminantment prohibit realitzar activitats amb foc en àrees recreatives, i se sol·licita als qui planegen activitats a l’aire lliure, especialment en zones muntanyenques, que exercisquen la màxima cautela i responsabilitat.

Se subratlla la importància d’estar alerta i notificar al número d’emergència 112 en cas d’albirar una columna de fum sospitosa, ja que una resposta primerenca és fonamental per a combatre i controlar els incendis en la seua fase inicial. A més, es posa l’accent en la necessitat d’adoptar mesures de protecció en segones residències, com la creació de franges lliures de vegetació al voltant de les propietats, i es reitera la prohibició de dur a terme cremes agrícoles en aquestes circumstàncies crítiques.

La col·laboració i la conscienciació de la població són elements essencials en la lluita contra els incendis forestals. El Consorci Provincial de Bombers de València insta a tots els residents i visitants a assumir un paper actiu en la prevenció i mitigació d’aquesta amenaça latent, treballant junts per a preservar la seguretat i la biodiversitat de la regió.

Compartir en redes sociales