El Consell Treballa en un Nou Model de Renda Valenciana d’Inclusió (RVI) per a Fomentar la Inserció Laboral

La vicepresidenta segona i consellera d’Igualtat, Susana Camarero, ha anunciat que el Consell està desenvolupant un nou model de Renda Valenciana d’Inclusió (RVI) amb l’objectiu de convertir-la en «una prestació promocional i compatible amb el treball».

En commemoració del Dia Internacional per a l’Erradicació de la Pobresa, Susana Camarero ha emfatitzat la necessitat de canviar la perspectiva de les persones més vulnerables, veient-les no sols com a subjectes de necessitats, sinó com a subjectes amb possibilitats i oportunitats, i sobretot, creient en el seu potencial.

Cambrer ha subratllat que la pobresa és un fenomen complex influenciat per nombrosos factors, i que és una situació dinàmica i multifacètica. Per tant, des de les administracions, s’han de proporcionar respostes que no es limiten a prestacions econòmiques, sinó que incloguen una oferta de recursos i programes per a garantir els drets humans de les persones més vulnerables.

La vicepresidenta segona va mantindre una reunió amb representants de la Xarxa Europea de Lluita contra la Pobresa en la Comunitat Valenciana (EAPN CV), composta actualment per 38 entitats, per a abordar la col·laboració i coordinació d’actuacions amb la Generalitat en matèria d’inclusió social.

Cambrer va declarar: «Volem donar-li un nou enfocament a la RVI perquè estiga acompanyada de programes d’inserció social i laboral». Segons la seua perspectiva, la renda no ha de limitar-se a ser una prestació econòmica; ha de convertir-se en una renda promocional i d’inclusió en lloc de ser merament assistencial.

«Estem treballant en la seua revisió per a fer-la compatible amb l’ocupació i perquè les persones beneficiàries reben itineraris de suport i inserció, a més de l’assistència econòmica», va assegurar. En este procés, l’objectiu és enfortir els itineraris, així com millorar i simplificar la gestió del procés.

Segons les dades corresponents a setembre, en la Comunitat Valenciana hi ha 33.706 persones titulars de la RVI i 67.074 persones beneficiàries, destacant que el 66,7% de les titulars són dones.

Compartir en redes sociales