El Congrés dels Diputats Estableix Comissions Parlamentàries amb Alta Presència Valenciana i Diversitat Partidista

Imagen de archivo de la fachada del Congreso de los Diputados. EFE/ Fernando Alvarado

El Congrés dels Diputats ha finalitzat la formació de les seves 23 comissions parlamentàries legislatives, amb una notable presència del PSOE al capdavant d’11 d’elles, incloent tres presidides pels representants valencians Alejandro Soler, José Luis Ábalos i Susana Ros. Mentrestant, l’agrupació política Sumar liderarà 5 comissions, el Partit Popular 4 (incloent una presidida per l’expresident de la Generalitat, Alberto Fabra), Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) 2 i el Partit Nacionalista Basc (PNB) 1.

A més, Junts, un soci clau en la investidura de Pedro Sánchez, participarà activament en la comissió no legislativa de Seguretat Viària. Aquest repartiment demostra la significativa representació de la majoria dels socis d’investidura de Sánchez, amb l’excepció notable d’EH Bildu.

Aquest dilluns, el Congrés ha ratificat el repartiment de les comissions legislatives amb l’elecció de les seves Taules. En un context polític divers, Vox no ha aconseguit obtenir cap càrrec en aquestes Taules durant la XV Legislatura.

Des del PSPV s’ha confirmat que Soler encapçalarà la comissió d’Hisenda, Ábalos la d’Interior i Ros la de Cooperació. Al llarg del dia, els diputats es van mobilitzar activament entre les diferents sales per a participar en les comissions assignades.

En aquesta nova configuració, s’han establert 23 comissions legislatives, alineades amb els ministeris del recentment format Govern de coalició. Es destaca la creació d’una nova comissió dedicada a la Joventut i Infància i la divisió de la comissió d’Economia i Transició Ecològica en dues entitats separades.

A més de les comissions legislatives, s’han constituït cinc comissions no legislatives, incloent-hi la notable comissió de Seguretat Viària presidida per Marta Madrenas de Junts, pròxima a Carles Puigdemont, reprenent un rol similar a l’ocupat pel diputat de CiU Jordi Jané en la VIII Legislatura.

Les altres comissions permanents no legislatives acabades de formar són: una nova comissió de Polítiques Integrals de Discapacitat liderada per Mercedes Fernández del PP, la comissió del Pacte d’Estat per a la Violència de Gènere presidida per Adriana Lastra del PSOE, la comissió del Pacte de Toledo a càrrec de Mercè Perea del PSC, i la comissió per a l’auditoria de la qualitat democràtica dirigida pel diputat del PSOE Antidio Fagúndez.

Aquest nou panorama en el Congrés reflecteix un ampli espectre polític i una forta presència valenciana, evidenciant un esforç per representar diversos interessos i perspectives en la legislació espanyola.

Compartir en redes sociales