Descendeix la Incidència de la Grip en la Comunitat Valenciana

La Comunitat Valenciana ha experimentat una notable reducció a la meitat en la incidència d’infeccions respiratòries agudes (IRA) per grip durant la tercera setmana de l’any, aconseguint 231,2 casos per cada cent mil habitants, en comparació amb els 406,1 casos reportats la setmana anterior.

Segons dades recents publicades per la Conselleria de Sanitat en l’últim butlletí del Sistema de Vigilància d’Infeccions Respiratòries Agudes (SIVIRA), corresponents al període del 15 al 21 de gener, s’ha observat un lleu increment en els casos d’IRA per COVID-19, situant-se en 161,5 casos per cada cent mil habitants, enfront dels 145,3 de la segona setmana de 2023.

D’altra banda, el virus respiratori sincitial (VRS) també ha registrat un lleuger augment en la seva incidència, amb 96,3 casos per cada cent mil habitants en la tercera setmana, en comparació amb els 92,1 casos de la setmana anterior.

Considerant conjuntament les tres infeccions respiratòries (COVID-19, grip i VRS), la incidència total en la Comunitat Valenciana durant la tercera setmana d’enguany ha estat de 1.035 casos per cada cent mil habitants. Aquest número, encara que superior a la mitjana nacional de 926,6 casos, representa una disminució en comparació amb la setmana anterior, que va registrar 1.297,4 casos (935,1 en la mitjana nacional).

Quant a les infeccions respiratòries greus, s’ha observat una disminució fins als 26 casos per cada cent mil habitants, xifra que se situa per sota de la mitjana nacional de 28,4 casos. La setmana anterior, la incidència estava en 33,5 casos per cada cent mil habitants (32,8 de mitjana nacional).

La incidència més alta d’infeccions respiratòries agudes continua sent en els menors de 4 anys, on s’ha notat un increment en la tercera setmana de l’any, amb 3.536,6 casos per cada cent mil persones, en comparació amb els 3.268,2 casos de la setmana anterior.

Compartir en redes sociales