Demolició Aprovada per al Problemàtic Edifici CNS a la Pobla de Vallbona

La Junta de Govern Local (JGL) de la Pobla de Vallbona ha donat llum verda a la tan esperada demolició de la finca de la CNS, un edifici que s’havia convertit en un dels principals problemes urbanístics del municipi degut al seu estat ruïnós i als complexos processos judicials que impedien el seu enderrocament. Després de mesos d’intensos esforços per part del govern municipal, l’inici de la demolició està programat per a dilluns que ve.

La JGL ha aprovat tant el projecte d’obra com l’autorització per a la demolició de l’edifici, acompanyats d’un Pla de Seguretat i Salut. Aquests passos són el resultat d’un ardu treball administratiu perquè l’enderrocament de la CNS es convertís en realitat a principis de 2024, després de la conclusió de les festivitats patronals.

«Aquest nou govern es compromet a mantenir un urbanisme amigable i accessible per als veïns i veïnes de la Pobla de Vallbona», va afirmar Abel Martí, alcalde del municipi. La rapidesa ha estat crucial per al govern municipal, ja que «no podíem mantenir per més temps aquest punt negre urbanístic en el cor del nostre poble», va assenyalar Martí. No obstant això, s’ha buscat un equilibri, ja que «és un procés delicat i volíem que es dugués a terme amb les màximes garanties i minimitzant qualsevol risc».

Des de l’ajuntament s’ha treballat per a reubicar als veïns de les finques confrontants, oferint solucions residencials a aquells que no tenien un altre lloc on allotjar-se durant la durada dels treballs. A més, en els pròxims dies es realitzaran reunions amb els comerços que podrien veure’s afectats per la demolició, per a oferir-los el suport del govern local i minimitzar l’impacte en els seus negocis. Els treballs de demolició tenen un període màxim estimat de sis mesos per a la seva finalització.

El dilluns 22 de gener començaran les labors de demolició a càrrec de l’empresa adjudicatària, fent un treball minuciós planta per planta, ja que les màquines de gran grandària trigaran unes setmanes a arribar per a les grans actuacions.

Aquest pas definitiu permetrà a la Pobla de Vallbona acomiadar-se d’un problema urbanístic i, una vegada finalitzat l’enderrocament, disposar d’un espai renovat en el centre del municipi, obrint noves possibilitats per al futur i marcant una nova etapa urbanística a la Pobla de Vallbona.

Compartir en redes sociales