Crida 2024: València Abraça les Falles amb Emoció i Resiliència

Aquest diumenge, la ciutat de València ha vibrat amb un sentiment d’orgull, agraïment i resiliència durant la tradicional Crida, la cerimònia que marca l’obertura oficial de les Falles 2024. L’esdeveniment va estar marcat per l’emotiu record al tràgic incendi del barri de Campanar, que va obligar a posposar la Crida la setmana passada.

Durant el discurs de la fallera major, María Estela Arlandis, es va produir un breu incident quan una palmera incendiada va generar fum en els laterals de les Torres de Serrans. Malgrat la confusió momentània, l’esdeveniment va continuar amb normalitat.

L’alcaldessa de València, María José Catalá, va agrair la solidaritat i l’afecte del col·lectiu faller després de l’incident, destacant que les Falles representen no sols la millor festa del món, sinó també un exèrcit de solidaritat i afecte. Va lliurar les claus de la ciutat a les Falleres Majors de València 2024, instant-les a liderar les festivitats i obrir les portes de València al món.

María Estela Arlandis va emfatitzar la unitat i solidaritat de València en el seu discurs, expressant el desig que les úniques flames presents en els barris siguin les de la nit de la cremà. També va elogiar als qui cuiden i protegeixen la ciutat.

L’espectacle previ a la Crida, a càrrec de La Fam Teatre i projeccions sobre les Torres de Serrans, es va centrar en la resiliència i solidaritat dels valencians enfront de les adversitats. Durant 8 minuts, es va contar visualment la història dels valencians, destacant la capitalitat verda europea de València i els diversos protagonistes de les Falles.

La jornada fallera va començar d’hora amb la visita de les falleres majors de València a la Capella de Santa Bàrbara, patrona dels pirotècnics. Una «macrodespertà» acolorida va travessar els carrers, seguida per la XX Entrada de Bandes de Música. La mascletà tradicional, a càrrec de la pirotècnia Gironina, va tancar la jornada, sent presenciada per milers de persones, encara que la Creu Roja va atendre 13 persones, destacant l’esperit vibrant i segur de l’inici de les Falles 2024.

Compartir en redes sociales