Creació de Comissió d’Investigació per Irregularitats en el Sector Públic Valencià

El síndic del PP en Les Corts Valencianes, Miguel Barrachina, ha anunciat este dimarts l’aprovació, en el pròxim ple, d’una comissió d’investigació sobre «les irregularitats» en el sector públic valencià durant l’etapa de govern del Botànic, incloent-hi les relacionades amb emergències.

«Parlem que en 2022, en només un any, va haver-hi 4.000 contractacions de treballadors sense autorització, a dit, i ara sabem que la Intervenció assenyala que en un sol any es va arribar a contractar 5.046 treballadors sense autorització», ha destacat Barrachina en la roda de premsa posterior a la Junta de Síndics.

El síndic popular ha qüestionat l’efectivitat d’aprovar un pressupost si després es contracta el marge del control i la vigilància pressupostària, segons denúncia la Intervenció. La comissió també buscarà esclarir si un dels organismes creats pel llavors president, Ximo Puig, es va utilitzar per a afavorir a membres del seu govern, fins i tot sanitàriament, i si va haver-hi tracte preferencial en el 112, integrat en l’Agència d’Emergències, dirigida per Gabriela Bravo.

«Es tracta del mateix servici que no va avisar al tren de Bejís que anava directe al centre de l’incendi, i el funcionament del qual ha sigut deficient, no sols per l’incendi sinó pel tracte diferent que es dispensa quan hi ha un avís d’emergència que atendre», ha afegit Barrachina en un comunicat del grup popular.

En la mateixa Junta, es van establir els ordes del dia de les set comissions de la setmana vinent, on el PP va presentar una iniciativa per a reclamar la independència del poder judicial. Barrachina va destacar la importància de la divisió de poders i va assenyalar que el seu grup votarà per la necessitat de fer respectar la imatge dels jutges.

A més, el grup popular en Les Corts se suma a la petició que el ministre de l’Interior, Fernando Grande Marlaska, deixe el càrrec pel bé de tots, al·legant una situació manifestament millorable en seguretat en la Comunitat Valenciana.

 

 

Compartir en redes sociales