Contribucions econòmiques i laborals de les universitats públiques valencianes

Les universitats públiques valencianes i les seves activitats associades són responsables de generar 2.715 milions d’euros en renda en la Comunitat i proporcionar 49.726 llocs de treball, la qual cosa representa el 2,2% del Producte Intern Brut (PIB) i el 2,4% de l’ocupació a la regió, i contribueixen a un augment de l’11% en el salari mitjà.

Aquestes dades són revelades pel cinquè informe «Les contribucions socioeconòmiques de les universitats públiques valencianes», elaborat per l’equip investigador de l’Institut Valencià d’Investigacions Econòmiques (Ivie) per encàrrec de les cinc universitats i presentat aquest dilluns.

Segons l’estudi, el sistema universitari públic valencià (SUPV) retorna a la societat, a través de la recaptació fiscal addicional generada pels seus graduats, 3,1 euros per cada euro que les administracions públiques destinen al seu funcionament.

En contrast amb els 933 milions d’euros anuals en transferències corrents públiques que rep el SUPV, els seus graduats contribueixen amb 2.901 milions d’euros addicionals en impostos, xifra que seria menor si no comptessin amb educació universitària, ja que tenen una major taxa d’ocupació i majors ingressos.

A la presentació van assistir el conseller José Antonio Rovira; el vicerector d’Economia i Infraestructures de la Universitat de València, Justo Herrera Gómez; el rector de la Universitat Politècnica de València, Jose E. Capella; la rectora de la Universitat d’Alacant, Amparo Navarro; el vicerector de Planificació Econòmica i Estratègica de la Universitat Jaume I, Modest Fabra; el rector de la Universitat Miguel Hernández d’Elx, Juan José Ruiz Martínez, i l’investigador del Ivie i director de l’estudi, José Manuel Pastor.

Compartir en redes sociales