Conselleria d’Educació Publica el  Llistat d’Adjudicacions per a Docents Interins de Secundària

Un aula de un colegio. EFE/Manuel Bruque/Archivo

La Conselleria d’Educació ha completat l’assignació de places per a l’inici del pròxim curs en publicar el llistat d’adjudicacions de places per als docents interins de Secundària, el qual inclou al professorat de Formació Professional. Aquesta última publicació se suma a les ja realitzades per als docents d’Infantil i Primària, la qual cosa marca una fita en el procés d’assignació de places.

Fonts de la Conselleria d’Educació han informat que el llistat d’adjudicacions dels interins de Secundària va ser publicat en la matinada de hui, a al voltant de la una i mitja, després d’una intensa labor per part dels informàtics al llarg del dia.

Cal recordar que la Conselleria ja havia publicat divendres passat les adjudicacions per als docents funcionaris de carrera de Primària i Secundària. Aquesta publicació es va realitzar després d’haver corregit els errors que s’havien detectat en les llistes inicials publicades el 10 d’agost amb les places definitives per a professors i mestres.

El subdirector de Personal Docent de la Generalitat, José Pascual Hernández, va atribuir el problema experimentat amb les adjudicacions a la falta de planificació per part del Botànic (govern autonòmic), ja que el programa informàtic que duu a terme aquestes operacions «ni estava preparat, ni estava testat».

Hernández va explicar que el programa utilitzat per a les adjudicacions data de l’any 1999 i no ha sigut actualitzat al llarg del temps. A pesar que en 2020 es va emetre un informe que recomanava la renovació del programa i la implementació d’una nova eina de major capacitat, aquestes recomanacions no van ser implementades.

Des del PSPV-PSOE s’ha subratllat que el sistema utilitzat en els últims huit anys ha funcionat de manera efectiva i han acusat el nou Consell de generar dificultats a més de 20.000 docents. Mentrestant, Compromís ha qüestionat l’absència de la directora general de Personal Docent en una setmana crucial per als docents.

Amb la publicació d’aquestes llistes d’adjudicacions, la Conselleria d’Educació busca garantir una assignació justa i eficient de les places docents per a l’inici del nou curs, malgrat els desafiaments i problemes tècnics experimentats en aquest procés.

Compartir en redes sociales