Conseller d’Educació donarà compte de l’Inici del Curs Escolar en Les Corts Valencianes

El nuevo conseller de Educación, Universidades y Empleo, José Antonio Rovira, en una imagen reciente. EFE/Biel Aliño

El conseller d’Educació, José Antonio Rovira, es presentarà davant Les Corts Valencianes per a informar sobre l’arrancada del curs escolar 2023-2024 en la Comunitat Valenciana. Aquesta compareixença tindrà lloc una vegada que el nou període lectiu haja començat, el qual està programat per al pròxim 11 de setembre.

La notícia va ser avançada pel síndic parlamentari del Partit Popular (PP), Miguel Barrachina, qui va anunciar que Rovira ha sol·licitat expressament la seua compareixença davant la Cambra.

Tant el Partit Socialista del País Valencià (PSPV) com Compromís han instat que Rovira es presente davant la Diputació Permanent, que es durà a terme aquest divendres, per a donar explicacions sobre el que consideren un «caos» en el procés d’adjudicació de places docents.

La síndica del PSPV, Rebeca Torró, ha censurat la negativa del PP i Vox a la compareixença del conseller, qualificant-la com «una actitud increïblement prepotent i una falta de respecte cap a tots els valencians». Torró considera que aquest assumpte hauria de ser abordat amb urgència en la Diputació Permanent.

En contraposició, el PP ha afirmat que Rovira efectuarà la compareixença en Les Corts, però ha argumentat que no té sentit fer-ho abans que el nou curs escolar haja donat inici.

El síndic del PP, Barrachina, ha acusat el PSPV i a Compromís d’haver orquestrat un «sabotatge planificat» contra el començament del curs. No obstant això, els va advertir que aquest intent de sabotatge no tindrà èxit i que el curs començarà amb normalitat gràcies a l’esforç i dedicació del personal de la Conselleria d’Educació.

Rebeca Torró va criticar al Consell per no proporcionar explicacions, acusant-ho de ser «incompetent i mancada d’un projecte sòlid», i va assenyalar que el Govern actual és un «generador de caos i problemes».

Des de Compromís, el seu síndic, Joan Baldoví, va recolzar la compareixença del conseller davant la Diputació Permanent i va proposar la creació d’una comissió d’investigació que analitze les causes darrere del desordre i determine responsabilitats, inclosa la possibilitat d’alteracions en els algorismes per a assignar places.

En la sessió de la Diputació Permanent prevista per al divendres, s’aprovaran tres decrets llei centrats en la reducció de taxes i la continuació de la rebaixa del 50% en el preu dels bons de transport públic pertanyents a la Generalitat, així com la gratuïtat per a joves menors de 31 anys.

El síndic del PP va subratllar que aquests beneficis són compatibles amb una disminució de la despesa política, en línia amb la promesa del president de la Generalitat, Carlos Mazón, de reduir impostos i expandir els beneficis socials amb una menor inversió en política.

La síndica de Vox, Ana Vega, va assegurar que el seu partit donarà suport a mesures que beneficien el benestar de les famílies, especialment en un moment en què els ciutadans enfronten una creixent inflació d’aliments.

Compartir en redes sociales