El conseller de Sanitat, Marcià Gómez, ha defés l’èxit de la Comunitat Valenciana en la gestió de la ‘tripledemia’ de grip A, COVID-19 i virus respiratori sincicial durant finals de 2023 i principis de 2024. En la seua compareixença davant la comissió de Sanitat de Les Corts, Gómez va ressaltar que es va aconseguir l’objectiu de «no tensionar» les UCI hospitalàries, malgrat l’augment exponencial de contagis.
Gómez va agrair la resposta positiva dels valencians a la vacunació, destacant que més d’1.160.000 persones van ser immunitzades contra la grip i 856.000 contra la covid fins al 12 de febrer. La consellera va destacar la cobertura de vacunació en residències de tercera edat, que supera el 92,55%.
El conseller va detallar les mesures implementades, com la vacunació sense cita prèvia, reprogramació d’operacions no urgents i reforç de plantilles. A més, va subratllar que la Comunitat Valenciana va ser la primera a establir l’ús obligatori de màscares en centres sanitaris i sociosanitaris des del 5 de gener fins al 31 de gener.
Malgrat les crítiques de l’oposició, Gómez va assegurar que el sistema sanitari valencià estava preparat, evitant greus problemes en hospitals i UCI, fins i tot durant el pic d’hospitalitzacions en la primera setmana de gener.
Des de l’oposició, Rafa Simó (PSOE) va considerar que l’actuació de la Conselleria va ser tardana, generant col·lapses en atenció primària i urgències. Carles Esteve (Compromís) va expressar preocupació per la lentitud de la vacunació i va sol·licitar una investigació sobre la cancel·lació d’operacions en un hospital.
El conseller va respondre criticant la falta de diligència del Ministeri i destacant que la Comunitat Valenciana es va anticipar en establir mesures com l’ús de màscares. També va esmentar que l’exsecretària autonòmica de Salut Pública va votar en contra de la vacunació contra el VRS al maig de 2023, una decisió que, segons Gómez, va contribuir a l’èxit en la reducció d’ingressos de menors.