Comunitat de Propietaris d’Edifici Afectat per Incendi Presenta Denúncia per Negligència

La comunitat de propietaris de l’edifici en el barri de Campanar de València, que va sofrir un incendi el passat 22 de febrer amb un tràgic saldo de deu vides perdudes, ha iniciat accions legals. Han presentat una denúncia en el Jutjat d’Instrucció número 9 per un presumpte delicte de danys per imprudència greu, relacionat amb possibles negligències dels agents de l’edificació.

A més de la denúncia, la comunitat s’ha personat com a acusació particular, sol·licitant la reobertura de les diligències prèvies en qualitat de part perjudicada. Aquest pas legal es dona en el marc de les recerques sobre les causes del sinistre.

Segons l’informe de la Policia Judicial, que va descartar l’origen criminal de l’incendi, la comunitat considera crucial investigar les possibles negligències que podien haver contribuït a la ràpida propagació i conseqüències del foc.

L’advocat Guillermo Aragó, en representació de la comunitat, ha emfatitzat la importància d’esclarir tant la causa de l’incendi com les circumstàncies que van permetre la seva ràpida expansió. Es va destacar particularment la possible implicació del revestiment de la façana en la propagació del foc, la qual cosa consideren atípic.

En la denúncia, se sol·licita la recerca sobre el compliment de les normatives de seguretat contra incendis en la construcció de l’edifici, així com la possible negligència en la instal·lació del revestiment de la façana per part dels agents de l’edificació.

A més, s’ha requerit al jutjat que sol·liciti a l’Ajuntament de València l’expedient de la llicència d’obres majors per a conèixer els detalls sobre els agents de l’edificació, les normatives aplicades i els materials utilitzats en la construcció.

Aquesta acció legal cerca determinar les responsabilitats pertinents i garantir que es prenguin les mesures necessàries per a evitar futurs incidents d’aquest tipus.

Compartir en redes sociales