Carlos Mazón Rechaza els Acords d’Investidura de Sánchez i Critica Concessions a l’Independentisme Català

El presidente de la Generalitat, Carlos Mazón, durante su intervención ante el Pleno de Les Corts. EFE/ Kai Forsterling

Carlos Mazón, president de la Generalitat Valenciana, ha expressat amb fermesa el seu rebuig a «recollir les engrunes del que uns altres aconsegueixen amb el xantatge», en una clara referència als acords establits per a la investidura de Pedro Sánchez i la seua relació amb l’independentisme català. Estes declaracions han sigut realitzades durant un debat en Les Corts, impulsat per Vox, centrat en les «conseqüències i possibles perjudicis» per a la Comunitat Valenciana derivats d’aquests acords.

Mazón ha sigut particularment crític amb la cessió del parc immobiliari del Govern a la Generalitat de Catalunya, posant l’accent en el cas dels edificis de Correus, emfatitzant la injustícia que representa per als valencians en comparació amb les concessions fetes al separatisme. Així mateix, ha advocat pel retorn del Llibre del Repartiment a Orihuela, expressant el seu desconcert per la seua conservació actual a Catalunya.

El president valencià també ha mostrat la seua preocupació per com decisions clau com la política de costes, els transvasaments, l’habitatge i l’ampliació del port seran manejades i supervisades en el futur, tement que s’incomplisca la Constitució i es generen efectes negatius sobre la convivència, l’estabilitat i el desenvolupament social de la regió.

Mazón ha predit que sota el govern de Sánchez, qualsevol decisió important estarà subjecta a l’aprovació del separatisme i l’estabilitat legislativa dependrà de negociacions per a un referèndum d’autodeterminació. Ha condemnat les manifestacions violentes, però al mateix temps ha qüestionat als socialistes sobre la reacció pública espontània, que considera una conseqüència d’un acord innecessari i ambiciós.

El líder dels populars valencians ha criticat a la bancada socialista per alterar les seues postures contra l’amnistia per a obtindre poder, no sorprenent-se per les protestes de carrer de ciutadans que expressen lliurement el seu descontentament. El seu discurs reflecteix una preocupació profunda per la igualtat de tracte i l’estabilitat política en la Comunitat Valenciana i a Espanya en general.

Compartir en redes sociales