Carlos Mazón Prioriza la Reducció de Llistes d’Espera Diagnòstiques en la Lluita Contra el Càncer

GRAFCVA6111. VALENCIA, 03/10/2023.-El presidente de la Generalitat, Carlos Mazón, durante su intervención en la inauguración de la nueva sede de la Asociación valenciana contra el Cáncer.EFE/ Manuel Bruque

El president de la Generalitat, Carlos Mazón, ha establit com a prioritat la reducció de les llistes d’espera diagnòstiques per a garantir la detecció precoç del càncer, una malaltia que ha descrit com el «principal enemic» de la Sanitat valenciana.

Mazón va fer aquestes declaracions durant la inauguració de la nova seu de l’Associació Espanyola contra el Càncer (AECC) a València, on va elogiar la important labor que realitza l’entitat en suport a les persones afectades per aquesta malaltia.

El president va destacar que combatre les demores en els diagnòstics i enfortir l’Atenció Primària són fonamentals per a començar a «descongestionar» un sistema de salut públic que van heretar «saturat» en l’actual govern.

«Si la meua màxima prioritat és la Sanitat, el meu principal adversari és el càncer», va subratllar Mazón, qui va expressar el seu «compromís personal» de dotar al sistema de salut públic de condicions que el col·loquen «a l’altura de la solidaritat del poble valencià i del moviment associatiu».

El president va insistir que la lluita contra les llistes d’espera és la «màxima prioritat de la Generalitat» i, dins d’aquest objectiu, va considerar crucial abordar les demores en els diagnòstics, ja que «l’angoixa de no saber què es pateix és el pitjor que pot experimentar tant el pacient com el metge».

En aquest context, va emfatitzar que comptar amb una Atenció Primària enfortida és igualment essencial, ja que és l’àmbit que ha enfrontat problemes i on es troba el «coll de botella» que causa saturació.

Per aquesta raó, s’ha establit una Direcció General d’Atenció Primària amb un pressupost propi que atorgarà la rellevància que mereix al personal facultatiu.

Carlos Mazón també va elogiar el treball de l’AECC en l’assistència al pacient abans, durant i després de la malaltia, qualificant-lo com «un exemple» per a tota la societat.

Compartir en redes sociales