Carlos Mazón, President de la Generalitat, Defensa la Igualtat de Drets dels Valencians Enfront de l’Acord PSOE-Junts

El president de la Generalitat, Carlos Mazón, este miércoles en Castellón. EFE/Andreu Esteban

El President de la Generalitat, Carlos Mazón, ha manifestat en una declaració institucional el seu ferm compromís de lluitar per la igualtat de tracte dels valencians, assegurant que no permetrà la pèrdua de «ni un només dels seus drets». Esta postura sorgeix com a resposta al recent acord entre el PSOE i Junts, i Mazón ha emfatitzat la necessitat d’actuar «sense fanatismes ni soroll».

Mazón, en el seu comunicat remés per la Generalitat, ha expressat una forta oposició al que considera una amenaça als valors constitucionals d’Espanya, nascuda del pacte entre Pedro Sánchez i els separatistes catalans. Segons ell, este acord «infringeix la igualtat entre ciutadans, l’equitat entre regions i la solidaritat entre autonomies», erosionant els principis establits en la Constitució de 1978.

A més, ha criticat l’impacte del pacte en la separació de poders, qualificant-lo de dinamitar els acords nacionals i crear una disparitat entre ciutadans. Segons Mazón, esta situació no sols és inacceptable sinó que també menysprea la història i la identitat de la Comunitat Valenciana, remuntant-se al jurament de Jaume I en 1261 que va atorgar autonomia i reconeixement al poble valencià.

En el seu discurs, el President ha reafirmat que defensarà la igualtat entre totes les autonomies i entre tots els espanyols. Esta defensa, segons ell, és crucial per a la protecció de l’estat del benestar dels ciutadans de la Comunitat Valenciana, que no ha de ser vist com un trofeu polític.

Mazón ha emfatitzat que esta qüestió transcendeix la política partidista, situant-se en el terreny de la igualtat enfront de la desigualtat. Ha criticat obertament el pacte entre Sánchez i Puigdemont per no estar alineat amb estos principis d’igualtat.

Amb un missatge d’unitat, consens i esperança, el President de la Generalitat s’ha compromés a liderar la recuperació dels valors constitucionals d’una manera serena i determinada, allunyada d’extremismes, però ferm en els seus principis. Ha promés defensar els drets i el benestar dels ciutadans valencians «ara i sempre», sense transigir en la destrucció dels valors constitucionals.

Per a concloure, Carlos Mazón ha reafirmat el seu compromís de protegir i defensar als ciutadans de la Comunitat Valenciana, prometent complir amb la seua paraula de garantir la igualtat i defensar els seus drets davant qualsevol desafiament.

Compartir en redes sociales