Carlos Mazón Insta a Tramitar amb Urgència l’Ampliació del Port de València Després d’Aprovació Governamental

El president de la Generalitat, Carlos Mazón, ha expressat la seva satisfacció per l’aprovació governamental de l’ampliació del Port de València, un projecte llargament reivindicat. Mazón urgeix que la licitació i els tràmits urbanístics d’aquesta significativa obra siguin processats mitjançant un procediment d’urgència.

L’anunci, fet pel ministre de Transports, Óscar Puente, indica que l’autorització per a l’expansió portuària serà formalitzada en la pròxima reunió del Consell de Ministres. Davant aquesta notícia, el president ha sol·licitat que es consideri aquest projecte com un cas especial d’interès públic i es manegi sota un règim d’urgència per a agilitzar la seva execució.

Durant una visita a l’àrea d’ampliació nord del port, al costat del ministre i l’alcaldessa de València, María José Catalá, Mazón ha qualificat aquesta aprovació com un «èxit de la societat portuària». Va destacar la importància de la col·laboració entre diferents nivells de govern i el sector privat, emfatitzant la importància del projecte per al bé comú.

En un ambient distès, Mazón ha posat l’accent en la rellevància de l’expansió del port per al tractament òptim de les mercaderies que transiten per la península. Aquesta ampliació no sols beneficiarà a la ciutat de València, sinó que és crucial per a l’economia espanyola en el seu conjunt, atès que aproximadament el 50% del PIB nacional passa per aquest port.

L’alcaldessa de València, Catalá, també ha agraït la notícia, i ha aprofitat per a reivindicar altres projectes importants per a la ciutat, com el túnel passant i el soterrament de les vies de Serradora. Ha reafirmat el seu compromís de col·laborar estretament per a impulsar la prosperitat i l’economia local.

L’esdeveniment, que ha comptat amb la presència d’importants figures de l’àmbit polític i empresarial, també ha estat marcat per la presència de Joan Baldoví, síndic de Compromís en Les Corts, qui ha expressat la seva oposició al projecte.

Mar Chao, presidenta de l’Autoritat Portuària de València, ha acompanyat als polítics en el seu recorregut per les instal·lacions, subratllant el moment històric que representa aquesta aprovació per a la infraestructura i el desenvolupament econòmic de la regió.

Compartir en redes sociales