Carlos Mazón Insta a Desbloquejar l’Ampliació del Port de València per a Impulsar l’Economia Regional

El president de la Generalitat, Carlos Mazón (2ºizq), en la toma de posesión de la nueva presidenta de la Autoridad Portuaria de València, Mar Chao (1ªizq), en una imagen difundida por la Generalitat.

El President de la Generalitat, Carlos Mazón, ha subratllat en el dia de hui la urgent necessitat d’avançar en l’ampliació del port nord de València, afirmant que «ja no admet més demores». Assegura que este retard està obstaculitzant el desenvolupament de l’economia valenciana i les inversions privades que estan ansioses per establir-se a la regió.

Estes declaracions les va fer després de la seua assistència a la presa de possessió de Mar Chao, la nova presidenta de l’Autoritat Portuària de València, a qui va elogiar com «una grandíssima professional» amb un gran potencial tècnic i estratègic recolzat per un equip excepcional.

Carlos Mazón va expressar el seu desig que en els anys anteriors el Govern d’Espanya haguera autoritzat l’expansió del port i va criticar el que va anomenar «una falsa polèmica» generada durant els anys del Botànic, que sostenia que aquesta ampliació podria perjudicar la ciutat. Va afirmar que esta polèmica fictícia ha de cessar immediatament, ja que està asfixiant la regió i va emfatitzar la necessitat que totes les administracions treballen unides en esta direcció.

El President va argumentar que tant la falta d’inversió pública en la Comunitat Valenciana per part del Govern central com el bloqueig de la inversió privada generen frustració i escassetat d’oportunitats en una regió disposada a aprofitar-les. A més, va assenyalar que hi ha sectors productius ansiosos per continuar contribuint al món amb els seus productes, i que inversions estratègiques en curs requereixen l’expansió del port.

Mazón també va lamentar la falta d’inversió en l’AVE, l’aeroport d’Alacant i la necessitat urgent d’expansió de l’aeroport de València, subratllant la capacitat de la regió per a un creixement sostenible tant des d’una perspectiva ecològica com econòmica.

El President va destacar la importància d’eliminar els obstacles que es presenten actualment, ja que això no sols milloraria les condicions de vida en la Comunitat Valenciana, sinó en tota Espanya. Va emfatitzar la necessitat d’abordar esta qüestió amb solvència tècnica, sense prejudicis i sense polèmiques infundades.

L’alcaldessa de València, María José Catalá, es va unir a esta crida i va sol·licitar que s’autoritze definitivament l’expansió de la terminal nord del port per a mantindre la seua posició com el quart port més gran d’Europa i el líder al Mediterrani quant a trànsit de mercaderies. Catalá també va advocar per un enteniment renovat entre el port i l’Ajuntament de València, subratllant la importància mútua de la ciutat i el seu port en el seu desenvolupament. L’alcaldessa va instar el Govern d’Espanya a deixar d’ignorar les necessitats del port i a donar llum verda a una ampliació que, segons els informes tècnics, compta amb mesures adequades per a mitigar qualsevol impacte ambiental.

Compartir en redes sociales