Carlos Mazón Critica Procés d’Amnistia Considerant-ho un Desafiament a la Democràcia

El president de la Generalitat, Carlos Mazón, ha expressat la seva ferma oposició a un procés d’amnistia que qualifica de «insòlit» i contraproduent per a la democràcia espanyola. Durant la seva intervenció a Madrid, a l’inici d’un desdejuni informatiu amb Alfonso Rueda, candidat del PPdeG, Mazón va criticar la proposta d’amnistia, argumentant que tradicionalment, aquest tipus de lleis s’aplicaven en la transició de dictadures a democràcies, com un acte de generositat per a reiniciar el sistema polític.

No obstant això, Mazón subratlla que la situació actual representa un cas sense precedents, on es proposa una amnistia des d’una democràcia ja consolidada, la qual cosa, al seu judici, podria afeblir els principis constitucionals i democràtics del país. Segons Mazón, aquest procés no sols és inusual per permetre que els qui han infringit la llei proposin legislacions per al seu propi benefici, sinó que també estableix un perillós precedent que podria tenir conseqüències negatives a llarg termini.

El president de la Generalitat va emfatitzar la necessitat d’oposar-se a aquesta mesura amb «tota la força de la llei», mantenint la integritat i l’esperit de la Constitució. Mazón crida a aquesta lluita contra l’amnistia amb una actitud positiva, però amb ferma determinació, criticant durament les accions del president del Govern, Pedro Sánchez, i del PSOE en aquest context.

Compartir en redes sociales