Carlos Mazón: Compromís amb les Exhumacions i la Seguretat Jurídica en la Comunitat Valenciana

El president de la Generalitat, Carlos Mazón, en el Palau de la Generalitat. EFE/Biel Aliño/Archivo

El president de la Generalitat, Carlos Mazón, ha afirmat aquest dimarts que el Consell continuarà avant amb les més de 400 exhumacions de fosses relacionades amb la Guerra Civil i la dictadura, les quals van ser aprovades pel Botànic. Mazón va assegurar: «Respectarem les resolucions que ja han sigut ratificades i que provenen d’etapes passades».

«En el futur, si es requereix una reforma o s’ha d’obrir una reflexió sobre aquest tema, l’abordarem a la recerca d’un ampli consens. No obstant això, ningú ha de dubtar: el Govern del canvi no té la intenció de soscavar la seguretat jurídica ni de desafiar la legalitat», va explicar Mazón en les seues declaracions als periodistes durant la seua visita a la Fira d’Agost de Xàtiva.

En aquest sentit, el president va criticar enèrgicament els intents previs de desafiar la seguretat jurídica, assenyalant que uns altres han intentat «crear una memòria selectiva i esbiaixada». Mazón va denunciar aquesta pràctica i va subratllar que no és el seu «estil» de gestió ni considera que siga «democràtic». Va afegir que el poble valencià no mereix aquest tipus d’enfocament.

«El nostre objectiu no és incomplir la llei ni reformar indiscriminadament el que s’estableix en el passat. Aquests enfocaments només són adoptats per aquells que no saben gestionar adequadament. La nostra premissa és complir amb la llei i proporcionar seguretat jurídica», va concloure Mazón.

Compartir en redes sociales