Cap de setmana Marcat per Pluges i Tempestes en la Comunitat Valenciana

GRAFCVA4390. VALENCIA, 03/07/2023.- Dos personas caminan bajo la tormenta caida este lunes cuando Aemet ha emitido una alerta por tormentas en el interior y el litoral sur de Castellón y el interior y litoral norte de Valencia durante esta tarde, a partir de las 13 horas, y por lluvias acumuladas de hasta 40 l/m2 en el interior sur de Castellón y de 30 litros en Valenci a. EFE/Biel Aliño

El primer cap de setmana de setembre en la Comunitat Valenciana estarà marcat per condicions meteorològiques inestables, amb pluges i tempestes previstes, que podrien ser localment fortes o molt fortes, especialment el dissabte, acompanyades d’un descens en les temperatures.

Segons l’Agència Estatal de Meteorologia (Aemet), per a aquest divendres s’espera un cel majorment buidat amb alguns núvols alts, encara que a l’interior de la meitat nord de Castelló es desenvoluparan núvols d’evolució diürna a partir del migdia, amb la possibilitat de ruixats i tempestes ocasionals.

Les temperatures es mantindran estables o experimentaran un lleuger augment el divendres, mentre que el vent serà inicialment lleuger i variable, canviant a aquest i sud-est a la vesprada, sent fluix a l’interior i moderat amb ràfegues fortes en la costa.

Per al dissabte es preveu un cel nuvolós o cobert des de l’alba, amb ruixats i tempestes, algunes de les quals podrien ser localment fortes o molt fortes i prolongades. Les temperatures mínimes a penes variaran, però les màximes patiran un notable descens. El vent serà variable, generalment lleuger, amb alguns intervals de moderada intensitat.

El diumenge continuarà el cel ennuvolat o cobert, amb ruixats i tempestes que podrien ser novament fortes i persistents. Les temperatures mínimes romandran estables, mentre que les màximes mostraran un ascens. El vent bufarà des de l’est.

Les temperatures registrades en les tres capitals de província van ser les següents:

Castelló: Mínima de 21,1 graus, màxima de 29,8 graus.
València: Mínima de 21,9 graus, màxima de 28,6 graus.
Alacant: Mínima de 20,7 graus, màxima de 29,9 graus.

Davant aquestes condicions meteorològiques adverses, es recomana a la població estar atenta a les actualitzacions de l’Aemet i prendre precaucions necessàries en cas de pluges intenses i tempestes.

Compartir en redes sociales