Autovia A-33 Completa: Connexió Ràpida i Sostenible entre Múrcia i València

L’últim tram de l’autovia A-33, que uneix Múrcia i València per l’interior, ha estat inaugurat aquest dijous pel ministre de Transports i Mobilitat Sostenible, Óscar Puente. Aquesta via, que escurça en 47 quilòmetres i 25 minuts el trajecte entre totes dues ciutats, promet una reducció significativa d’emissions de CO₂, estimada en unes 13.000 tones anuals.

El tram recentment obert, que connecta Caudete (Albacete) i Iecla (Regió de Múrcia), representa una inversió de 122 milions d’euros i completa un total de 90 quilòmetres d’autovia amb un cost aproximat de 510 milions d’euros. L’A-33 ofereix una alternativa més directa i menys sinuosa que la ruta costanera per l’AP-7, i s’espera que alleugi significativament el trànsit pesat a la ciutat de Múrcia.

Una innovació destacada en aquesta autovia és la utilització, per primera vegada a Espanya, d’un aglomerat de formigó armat en lloc de compostos bituminosos tradicionals. Aquest sistema, més comú als Estats Units, encara que més costós i lent en la seva execució, s’espera que redueixi els costos de manteniment i la deterioració a llarg termini.

El Port de València, que ha començat a rebre vaixells desviats de la seva ruta habitual a causa de conflictes en la mar Rojo, espera beneficiar-se d’aquesta nova connexió viària. L’A-33 facilitarà la distribució de mercaderies des d’Àsia, contribuint al posicionament del port com un dels principals receptors de trànsit al Mediterrani després del desviament de vaixells per Àfrica.

El president de la Regió de Múrcia, Fernando López Miras, ha celebrat l’obertura de l’últim tram de la A-33 com un assoliment significatiu per a la comunitat, complint una llargament esperada aspiració dels ciutadans. La finalització d’aquesta infraestructura és vista com un avanç clau per al desenvolupament regional i un impuls per a projectes pendents en la comunitat.

En conjunt, l’autovia A-33 representa un avanç notable en la infraestructura de transport entre Múrcia i València, oferint un trajecte més ràpid, sostenible i eficient per a milers de viatgers i transportistes.

Compartir en redes sociales