Augmenta a 47 el nombre de migrants rescatats al sud de la Comunitat Valenciana, inclosos dos xiquets i una bebé de 18 mesos

Una patrullera de Salvemento Marítimo traslada a personas localizadas por la Guardia Civil en una embarcación tipo patera. Archivo/EFE/Manuel Lorenzo

Un total de 47 migrants, entre ells dos xiquets i una bebé de 18 mesos, han sigut rescatats en les últimes hores en aigües al sud de la Comunitat Valenciana, a bord d’una tercera pastera que va arribar a la cala *Moraig, en el terme del *Poble *Nou de *Benitatxell.

L’embarcació precària amb 17 persones, entre les quals hi havia almenys una dona, va ser detectada per Creu Roja i posteriorment, la Guàrdia Civil els va traslladar fins al port de la ciutat d’Alacant. Allí, els migrants rebran atenció sociosanitària per part de treballadors socials i voluntaris de Creu Roja.

Cal destacar que aquesta última pastera se suma a altres dues que van ser albirades durant la passada nit. La primera d’elles portava a bord a la bebé de 18 mesos, una altra xiqueta, dos menors més, una dona i dotze adults, sumant un total de 17 persones. Afortunadament, tots presentaven un relatiu bon estat de salut, a excepció d’un dels homes que va ser traslladat a l’hospital degut a cremades.

Per part seua, els tretze ocupants de la segona embarcació precària també van ser rescatats per Salvament Marítim i portats al port d’Alacant al voltant de les 6 del matí.

Les autoritats continuen treballant per a garantir la seguretat i el benestar d’aquestes persones que han arriscat les seues vides en cerca d’un futur millor.

Compartir en redes sociales