Atur en l’Aeroport de València per Cobertura d’Absències

El comitè d’empresa de l’Aeroport de València ha dut a terme aquest Dijous Sant el primer atur de dues hores, com a part d’una sèrie de protestes durant la Setmana Santa, amb el propòsit d’exigir la cobertura de les absències en els llocs operatius a causa de baixes, malalties o permisos.

Els aturs estan programats entre les 11 i les 13 hores dels dies 28, 29, 30 i 31 de març, així com l’1 d’abril. En la seva primera jornada, han comptat amb un seguiment del 90% en els llocs operatius i del 100% en algunes dependències, segons fonts sindicals consultades per EFE.

L’Aeroport de València ha informat que l’atur de dues hores d’aquest dijous no ha afectat l’operativitat de les instal·lacions, la qual cosa ha estat corroborat per les fonts sindicals. Els vols no han experimentat retards significatius, excepte algunes petites demores, i no s’han reportat incidents.

Els cinc sindicats representants del comitè d’empresa (UGT, CCOO, CSPA, CGT i ÚS) han organitzat aquestes protestes per a visibilitzar la falta de cobertura d’absències en els llocs operatius a causa de diverses circumstàncies com a malalties o permisos.

Aquesta falta de cobertura genera inseguretat laboral, una càrrega de treball excessiva i un servei al client de menor qualitat, han explicat les fonts sindicals. Malgrat les xifres rècord d’ocupació en l’aeroport, l’empresa opta per no cobrir aquestes absències, la qual cosa repercuteix negativament en la qualitat del servei.

S’han establert uns serveis mínims del 75% per a aquests aturs amb l’objectiu de no afectar greument els passatgers. Malgrat això, el comitè d’empresa insisteix que l’empresa no ha mostrat cap compromís per a resoldre aquesta situació i reitera que la seva demanda no implica un augment salarial, sinó la cobertura de les absències en els llocs operatius, la importància dels quals va ser reconeguda en 2012 durant la privatització d’AENA, quan el volum de passatgers i operacions era considerablement menor que en l’actualitat.

Compartir en redes sociales