Apareixen nombroses banderes LGTBI en balcons de Nàquera després de la polèmica decisió de Vox-PP d’eliminar-les d’edificis municipals

Foto: EFE

Nombroses banderes LGTBI han aparegut aquests dies als balcons de les cases de Nàquera com a reacció ciutadana a la decisió del nou govern de Voy i PP de prohibir-les en balcons i façanes d’edificis municipi.

Reacció de Vox davant la polèmica

L’equip de Govern local, liderat per Iván Expósito, de Vox, ha emés un comunicat «davant la repercussió política i social creada per diferents partits polítics d’esquerres», després de conéixer-se l’acord de govern aconseguit amb el PP.

Aqueix acord inclou al punt 15 la «promoció dels valors constitucionals» i el compromís de no col·locar banderes LGTBI en balcons i façanes d’instal·lacions municipals, i en el punt 16 substituir les concentracions contra la violència masclista per actes de «no a la violència» o contra «tota violència».

L’equip de govern assenyala en el comunicat que el punt 15 de l’acord signat té com a objecte mantindre una autonomia política en la població, i assegura que «no s’està prohibint l’ús dels senyals d’identitat del col·lectiu LGTBIQ+ en els diferents espais públics del municipi».

Així mateix, reitera la necessitat de seguir el protocol de banderes en els edificis municipals, tal com es compleix en altres institucions.

Assegura que fan costat «rotundament a tots els veïns del municipi ja que, segons l’article 14 de la Constitució, els espanyols són iguals davant la llei, sense que puga prevaldre cap discriminació per raó de naixement, raça, sexe, religió, opinió o qualsevol altra condició o circumstància personal o social».

A més, condemna la «manipulació mediàtica que s’està abocant per diferents mitjans de comunicació i incentivada pels partits d’esquerres municipals i autonòmics, amb l’únic objectiu de desestabilitzar a l’actual govern local», exposa el comunicat.

Compartir en redes sociales