Ana Vega de Vox Expressa Sorpresa per Proposta d’Acords Estratègics de Carlos Mazón i Critica al PSPV-PSOE

VALENCIA, 29/11/2023.- El president de la Generalitat Valenciana, Carlos Mazón (c), ser reúne con los representantes de VOX Ana Vega (i) y Joaquín Alés en una «ronda de diálogo» para abordar cuestiones clave para la Comunitat Valenciana, este miércoles en Valencia. EFE/ Ana Escobar

Ana Vega, síndica de Vox en Les Corts Valencianes, ha manifestat la seua sorpresa este dimecres al no haver sigut informada amb antelació sobre la proposta del president de la Generalitat, Carlos Mazón, de buscar acords amb els grups parlamentaris en qüestions estratègiques per a la Comunitat Valenciana. Vega, el partit del qual és soci de govern, va expressar la seua disposició a col·laborar sense obstacles després de reunir-se amb Mazón en el Palau de la Generalitat.

Vega va criticar que la proposta de Mazón es presentara durant el ple sobre l’amnistia, un tema que considera de greu importància per a tota Espanya i que, al seu parer, no hauria de mesclar-se amb altres assumptes.

En la reunió, es van abordar temes crucials per a la Comunitat, com la gestió de l’aigua, que Vox planeja estudiar detalladament. Vega va retraure al PSPV-PSOE per establir com a condició no negociar amb la «ultradreta» i va acusar el partit de participar en un suposat colp d’estat des de Moncloa, donant suport a l’amnistia a delinqüents a canvi de vots per a la investidura.

Malgrat afirmar el seu respecte per tots els partits constitucionalistes, Vega va declarar que el Partit Socialista, en apartar-se del marc constitucional, no mereix el respecte de Vox, ni tampoc els socialistes valencians, per recolzar el que ella qualifica com un «despropòsit».

Vega va lamentar la falta de respecte cap a Vox des de la seua arribada a les institucions, esmentant acusacions d’ultradreta, feixisme i comparacions amb figures històriques negatives. No obstant això, va insistir que Vox és un soci lleial no al PP, sinó als ciutadans espanyols i valencians que van votar per ells, i continuarà treballant per les qüestions del seu programa electoral tant en Les Corts com dins del Consell.

Sobre una possible condonació del deute valencià, Vega es va mostrar cautelosa al no comptar amb informació suficient per a discutir possibilitats futures. Addicionalment, va criticar que la condonació del deute sembla enfocar-se cap a Catalunya i no cap a la resta de les comunitats.

Vega va ressaltar que, a diferència de Compromís i el PSPV, Vox està disposat a participar en estes negociacions estratègiques, ja treballant en el Govern valencià amb els consellers assignats pel seu partit.

Compartir en redes sociales