Ajuntament de València Aprova Festius Locals per a 2024: Sant Vicent Màrtir i Sant Vicent Ferrer

Fachada del Ayuntamiento de Valéncia.EFE/ Juan Carlos Cárdenas/Archivo

L’Ajuntament de València ha confirmat en el seu ple recent la selecció dels dies festius locals per a l’any 2024. S’ha decidit que el 22 de gener, dia de Sant Vicent Màrtir, patró de la ciutat, i el 8 d’abril, dia de Sant Vicent Ferrer, patró de la Comunitat Valenciana, seran considerats dies inhàbils a efectes laborals. Estes dates, declarades no laborables, retribuïdes i no recuperables, complementen el calendari laboral de València juntament amb les festivitats nacionals i autonòmiques prèviament establides.

El calendari laboral de la Comunitat Valenciana per a 2024, aprovat pel Consell al setembre passat, inclou festius com l’Any Nou, l’Epifania del Senyor, San José, Divendres Sant, Dilluns de Pasqua, Festa del Treball, Asunción de la Verge, Dia de la Comunitat Valenciana, Festa Nacional d’Espanya, Tots els Sants, Dia de la Constitució i Natividad del Senyor. Addicionalment, el 24 de juny, Sant Joan, és reconegut com a festiu retribuït i recuperable.

Amb la inclusió dels dos festius locals —22 de gener i 8 d’abril—, València comptarà amb un total de 14 dies festius en 2024, conforme a l’Estatut dels Treballadors.

La decisió ha sigut recolzada pels vots del govern municipal (PP i Vox), mentre que el PSPV ha votat en contra i Compromís s’ha abstingut.

Una proposta alternativa presentada pel Partit Socialista, que proposava declarar el 18 de març com a festiu local en benefici de la comunitat fallera i els veïns, només va rebre el suport de Compromís i va ser rebutjada. La regidora de Festes, Mónica Gil (Vox), va argumentar que un tercer dia festiu local afectaria negativament l’activitat econòmica de la ciutat.

Compartir en redes sociales