Zapatero Defensa la Capacitat del PSOE per a «Remuntar» en Míting a la Vall d’Uixó

L’expresident del Govern, José Luis Rodríguez Zapatero, va afirmar aquest dilluns en un míting a la Vall d’Uixó, Castelló, que «el verb remuntar se li dona bé al PSOE i preocupa la dreta; remuntar és creure, tindre història; remuntem la dictadura, la guerra… se’ns dona bé, ja ho van veure el 23 de juliol».

Zapatero va clausurar un acte electoral en el qual també van participar la secretària general del PSPV-PSOE i ministra de Ciència, Innovació i Universitats, Diana Morant; la candidata socialista a les eleccions europees Leire Pajín; i l’alcaldessa de la Vall d’Uixó, Tania Baños.

L’expresident va ressaltar els «mèrits» del Govern de Sánchez, destacant el seu «gran èxit econòmic, que creix més que la majoria, bat rècords d’ocupació, ha pujat el salari mínim un 56%, i ha mostrat el seu compromís amb la justícia social».

Quant al feminisme, Zapatero va assenyalar que «no ha fet més que començar, han sigut segles de masclisme… Com pot ser que hi haja homes que diguen que hem anat massa lluny? Hem arribat massa tard», va afegir.

Sobre Catalunya, va elogiar la capacitat de «perdonar i integrar, perquè no hi haguera hagut democràcia sense perdó, i l’actual democràcia és filla d’una amnistia molt més generosa». Va destacar que «un 80% de la societat catalana va votar a partits que han donat suport a l’amnistia. Escoltem la societat catalana i ajudem-la a tindre un futur de convivència dins de l’Espanya diversa».

Zapatero també es va referir al procés de pau a Euskadi i va esmentar el pròxim reconeixement de l’Estat Palestí per part d’Espanya, afirmant que «la pau és la gran tasca que tenim per davant».

En l’àmbit econòmic, va subratllar que «Espanya arriba per primera vegada a temps a una revolució industrial, com és la digital i l’energètica. Hui som un país que atrau les inversions industrials amb més futur».

Finalment, va advertir que «el poder els agrada molt més a ells -a les dretes-, és una qüestió heretada, i és bo que el tinga qui menys l’estima, això és molt convenient en democràcia».

Diana Morant també va abordar la situació a Catalunya, destacant que «ara la majoria de catalans se sent identificada amb aquesta Espanya que cuida als seus majors, als seus joves i als treballadors». Va criticar les declaracions de Javier Milei i Alberto Núñez Feijóo, subratllant la importància de la justícia social i l’accés a serveis essencials.

Leire Pajín va alertar sobre un possible pacte entre la dreta i l’extrema dreta a Europa, afirmant que «Feijóo ja ha començat a blanquejar a Meloni perquè hi ha un pacte que es vol forjar entre la dreta i l’extrema dreta, i no el consentirem».

Finalment, Tania Baños, alcaldessa de la Vall d’Uixó, va destacar la capacitat del PSOE per a atraure fons europeus, especialment en matèria de lluita contra el canvi climàtic i transformació digital, subratllant que els socialistes són «els únics capaços d’evitar governs del PP amb Vox».

Compartir en redes sociales