Els veïns i veïnes de la Pobla Vallbona han escollit el disseny per a les places de l’avinguda de Colom de la localitat

La Pobla de Vallbona finalitza la votació per elegir com seran les dues places de l’Avinguda de Colom. 178 persones han pres part en este procés en que s’ha escollit com seran els dos espais principals d’esta via del municipi.

Per a la plaça de l’Antic Ajuntament l’opció guanyadora suposa la creació d’una plaça amb jardinera de grans dimensions i amb arbre monumental. S’instal·larà un banc circular al voltant, que afavorirà l’estada sota l’ombra de l’arbre. La resta de l’espai es pavimentaria com a continuació de la vorera de l’avinguda Colom.

En la plaça de Miguel Llopis Bernat, davant de la Casa de la Cultura, l’opció guanyadora permetrà crear un espai central diàfan on reunir-se o fer esdeveniments. S’eliminen les escales d’entrada creant una rampa en el costat del carrer. Part d’aquesta rampa serà un parterre amb arracada on es plantaran espècies florals i dos arbres de gran copa que oferiran ombra en la plaça. Al costat del parterre es col·locaran tres bancs i s’instal·larà una pèrgola metàl·lica enfront de la Casa de la Cultura

Es projecta l’avinguda de Colom com una via de plataforma única amb un caràcter eminentment urbà, que potencie la integració i accessibilitat del vianant. Mitjançant paviment de llamborda de formigó de diferents acabats es defineixen els espais d’ús, distingint calçada central d’un únic sentit, aparcament en cordó a un costat i voreres a banda i banda d’entre 1,70 i 2,70 metres.

El projecte contempla també l’execució d’un gran col·lector de pluvials que resol els problemes existents en períodes de pluges. Així mateix, se soterraran les xarxes de serveis d’electricitat, telecomunicacions i enllumenat que discorren actualment en aeri i es millorarà així l’aspecte actual d’esta avinguda principal del municipi.

Compartir en redes sociales