Tesla negocia instal·lar una fàbrica de vehicles elèctrics en la Comunitat Valenciana

La companyia estatunidenca Tesla negocia amb la Generalitat instal·lar en la Comunitat Valenciana una fàbrica de vehicles elèctrics, que podria suposar una inversió de 4.500 milions d’euros, segons ha pogut saber EFE.

Foto: EFE

El fabricant d’automòbils estatunidenc és l’impulsor d’aquest gran projecte, avançat pel diari Llevant, encara que la Generalitat no ha confirmat la identitat de l’inversor degut a l’existència d’un contracte de confidencialitat entre el Govern valencià i la companyia.

El projecte encara està en una fase incipient i, de fet, la Generalitat ha desmentit que existisca «un acord tancat» amb Tesla. Tampoc confirma les informacions que atribueixen a la multinacional Tesla la inversió en la Comunitat.

El president de la Generalitat en funcions, Ximo Puig, ha assegurat en La Sexta que nombroses empreses molt potents consideren que la Comunitat Valenciana és un territori idoni per a invertir i hi ha «un gran interés» que convertirà la regió en «un nou pol europeu de mobilitat sostenible».

Fonts de la Generalitat han afirmat: «La voluntat d’aquest govern, com no podia ser d’una altra manera, és continuar treballant mentre dure el seu actual mandat per a garantir que totes aquestes gestions puguen culminar al llarg dels pròxims mesos sempre en benefici del progrés i la prosperitat del poble valencià, que és el nostre únic objectiu».

Fa unes setmanes Puig va avançar que el Govern valencià mantenia obertes negociacions «al més alt nivell» amb deu multinacionals perquè s’instal·len en la Comunitat, que podrien suposar una inversió de 24.400 milions d’euros en diferents sectors econòmics estratègics i de futur i la creació de 43.000 ocupacions directes.

Totes aqueixes negociacions, recorda la Generalitat, estan subjectes a «estrictes criteris de confidencialitat» per a garantir que les diferents operacions puguen arribar a bon port al més prompte possible, com «és desig d’aquest Consell».

En la mateixa línia, el president de la patronal autonòmica CEV, Salvador Navarro, ha al·ludit a l’existència d’un contracte de confidencialitat i ha demanat que es deixe treballar, en ser preguntat per la multinacional de l’automòbil que té previst instal·lar-se en la comunitat.

Compartir en redes sociales