Rebuig a la Proposta de Reconéixer el Dia de la Visibilitat Trans en Les Corts Valencianes

La Comissió de Polítiques d’Igualtat de Gènere i del Col·lectiu LGTBI de Les Corts Valencianes ha rebutjat aquest dimarts, amb els vots en contra del PP i Vox, la proposició no de llei presentada per Compromís i secundada pel PSPV per a reconéixer el 31 de març com el «Dia de la Visibilitat Trans».

Francesc Roig, diputat de Compromís, ha defensat que la proposta busca ser una «lliçó de suport» a un dels col·lectius «més vulnerables i oblidats», brindant-los «visibilitat» i reconeixement dels seus drets.

Verónica Marcos, diputada del PP, va criticar que la proposta no es presentara durant el govern del Botànic i va demanar a Compromís que també condemne els atacs als alcaldes d’Elx i Gàtova, així com «la persecució amb tàctiques mafioses al director general de Diversitat i els insults a l’alcaldessa de València», qualificant-los com a «odi».

Cristina Martínez, diputada socialista, va recordar al PP que en la Comunitat Valenciana existeix legislació dirigida a les persones trans, aprovada pel Botànic amb la participació d’entitats socials i «pionera» a reconéixer les seues reivindicacions. A més, va recriminar al PP per «baixar la mirada» davant els seus socis de Vox.

Ángeles Criat, diputada de Vox, va afirmar que «totes les persones són dignes del màxim dret i no fa falta cap dia especial per a protegir cap col·lectiu». També va esmentar que la seua formació «no combrega amb la ideologia de gènere, basada en falsedats» i que, segons ella, «està fent un mal terrible als xiquets».

Compartir en redes sociales