Puja la incidència de grip i covid la setmana posterior a Falles i Magdalena

EFE/Kai Försterling

EFE. La incidència de la grip en la Comunitat Valenciana ha pujat en la dotzena setmana de l’any fins a situar-se en 250 casos per cada cent mil habitants (front dels 169,5 casos de la setmana anterior), i també ha pujat la incidència de covid fins als 115 casos (110,4 en l’onzena setmana).

En el cas del Virus Respiratori Sincitial (VRS), la incidència ha pujat dels zero casos de l’onzena setmana als 11 en la dotzena, segons l’últim Butlletí del Sistema de Vigilància d’Infeccions Respiratòries Agudes (IRA) de la Comunitat Valenciana, corresponent a la setmana del 20 al 26 de març -just després de les Falles a València i de la Magdalena a Castelló, en tots dos casos amb aglomeracions multitudinàries durant diversos dies- i publicat dimecres en la web de la Conselleria de Sanitat.

La incidència de les Infeccions Respiratòries Agudes -la suma dels tres virus- es va situar en la dotzena setmana en 996,7 casos per cada cent mil habitants, lleugerament per damunt dels 982 casos de la setmana anterior, i continua sent més alta que la mitjana nacional, situada en la setmana onze en 613 casos).

Aquestes infeccions van afectar especialment els menors d’entre 0 i 4 anys, que van presentar una incidència de 3,014 casos per cada cent mil habitants, inferior a l’anterior setmana, que era de 3.254,9 casos.

En el cas de la incidència d’Infeccions Respiratòries greus als hospitals de la Comunitat Valenciana, és de 19 casos en la dotzena setmana (enfront dels 25,1 de l’onzena), i per damunt de la mitjana nacional, de 15,2 casos.

Compartir en redes sociales