Pedro Sánchez Defiende el Reconeixement de Palestina i Rebutja Acusacions de Simpatia amb Hamàs

El president del Govern i líder del PSOE, Pedro Sánchez, va respondre aquest dijous a les declaracions de la presidenta madrilenya, Isabel Díaz Ayuso, afirmant que els socialistes donen suport a la creació de l’Estat de Palestina, però això no significa que siguin «amics dels terroristes» d’Hamàs.

Durant un míting a València, que va marcar l’inici de la campanya per a les eleccions europees del 9 de juny, Sánchez es va referir als comentaris d’Ayuso. Ella havia afirmat en el ple de l’Assemblea de Madrid que l’esquerra vol premiar a Hamàs com a ETA, després de la decisió del Govern de reconèixer a Palestina com a Estat. «Pretenen que les democràcies facin amb Hamàs el mateix que amb ETA. Tu mata, que jo et donaré una comunitat autònoma. Tu mata, que jo et donaré un Estat. Aquest és el missatge que estan donant», va dir la presidenta madrilenya del PP.

En resposta, Sánchez va assenyalar que ha estat escoltant «d’algun temps ençà i particularment a partir d’ahir», quan va anunciar que el Consell de Ministres reconeixerà el 28 de maig l’Estat de Palestina, «a Aznar, Ayuso, Feijóo i Abascal dient que per reconèixer l’Estat de Palestina som amics dels terroristes».

«Ho ha dit avui de nou. Són Noruega, Irlanda, el fiscal de la Cort Penal Internacional i més de 140 països que en l’última assemblea general de l’ONU van votar a favor del reconeixement de l’Estat de Palestina també amics dels terroristes? No, la pau que volem per a Ucraïna és la pau que volem per a Palestina», va afirmar Sánchez.

En aquest sentit, va defensar una pau «basada en regles i en un respecte escrupolós del dret internacional humanitari». Sánchez va assegurar que el reconeixement de l’Estat de Palestina contribuirà a la pau a Orient Mitjà i va emfatitzar: «No tingueu dubte, estem del costat correcte de la història».

En l’acte també van participar l’expresident del Govern José Luis Rodríguez Zapatero, la candidata del PSOE per a les eleccions europees del 9 de juny, Teresa Ribera, i la líder socialista a la Comunitat Valenciana, Diana Morant.

Compartir en redes sociales