Metrovalencia incorpora 110 agents d’estació per a reforçar el servei d’atenció al client durant Falles

Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) incorpora progressivament, des del primer cap de setmana de Falles fins al dia 20 de març, 110 agents d’estació per a prestar servei en la xarxa de Metrovalencia durant la celebració de les festes josefines.

Aquest personal, amb contractes temporals, ha sigut seleccionat de la borsa de treball d’Atenció al Client de l’empresa pública, després de superar les proves competencials pertinents. Dels 110 treballadors i treballadores nous, se n’han destinat 75 a les línies de metro (L1, L2, L3, L5. L7 i L9) i 35 a les de tramvia (4, 6, 8 i 10).

Hi ha la circumstància que enguany és la primera vegada que la línia 10 (Alacant-Natzaret) té servei ordinari i especial en Falles, ja que es va posar en marxa el maig de 2022.

Les persones seleccionades per a agents d’estació van iniciar el curs de formació a principis de mes, en el qual se’ls va informar sobre les particularitats dels treballs que cal fer aquests dies, i ja estan desenvolupant la seua tasca en els respectius llocs de treball.

Amb aquestes contractacions temporals, FGV reforça el servei d’Atenció al Client que presta aquests dies, davant de l’augment de l’afluència de persones usuàries previst a les estacions de metro i a les parades de tramvia.

En torns de matí, vesprada o nit, les 110 persones contractades desenvolupen tasques d’informació i atenció al client en estacions, preferentment als vestíbuls i, si és necessari, a les andanes, tant en els serveis ordinaris com en els extraordinaris que l’empresa pública programa per a Falles en els dies assenyalats.

Reforços en seguretat

D’altra banda, FGV incrementarà un 80 % la seguretat a les instal·lacions de Metrovalencia durant la celebració de les Falles respecte a una jornada normal, per a la qual cosa ha programat una sèrie de reforços de vigilants de seguretat extraordinaris, que se sumaran als ordinaris que es duen a terme en el dia a dia, tant en el metro com en el tramvia.

Segons responsables d’FGV, “l’empresa pública ha tingut en compte les previsions existents aquest any d’una gran afluència de persones usuàries en Metrovalencia i ha obrat en conseqüència, planificant el desplegament de vigilància més gran de la història per a un període de Falles”.

Pel que fa a les Falles de 2019, abans de la pandèmia, el reforç que es posarà en marxa enguany és un 20 % superior sobre el reforç d’aquell any, sense tindre en compte la seguretat de la línia 10 (Alacant-Natzaret), que no prestava servei llavors. Si es tinguera en compte, el percentatge s’elevaria al 40 %.

Els reforços esmentats estaran distribuïts del 4 al 20 de març, i es posarà l’accent principalment en els dies, les franges horàries i els actes més importants de les Falles, com ara mascletades, ofrena i castells de focs artificials, segons les necessitats del servei a cada moment.

A més de l’esforç de personal que ha fet FGV, es comptarà amb el suport de diversos cossos i forces de seguretat de l’Estat, i es durà a terme la coordinació entre els diversos dispositius de cada entitat o institució, com es fa tots els anys, perquè les Falles se celebren dins de l’ambient més segur possible.

Així mateix, la plantilla de neteja dels trens i les estacions també s’ha vist incrementada perquè el servei durant les Falles siga el millor possible.

Compartir en redes sociales