Més de 3,7 milions d’electors estan cridats a votar el 23J en la Comunitat Valenciana

Foto: EFE

Un total de 37.466.432 electors estan cridats a votar en les eleccions generals del pròxim 23 de juliol, d’ells 3.736.344 en la Comunitat Valenciana.

Del total 1.639.179 podran votar per primera vegada en aquests comicis perquè han complit 18 anys des de la convocatòria anterior, al novembre de 2019.

A més, 2.325.310 d’electors resideixen a l’estranger, com detalla un comunicat de l’Institut Nacional d’Estadística (INE) que a més disgrega el nombre d’electors per circumscripció.

Davant les eleccions a les Corts Generals, en les quals els espanyols triaran als seus representants en el Congrés i el Senat, l’INE recull a més els terminis per a consultar el cens electoral o per a fer reclamacions.

Així, el cens dels més de 35 milions d’electors residents a Espanya es podrà consultar entre aquest dilluns, 5 de juny, i el pròxim dia 12, en ajuntaments i delegacions de l’Oficina del Cens Electoral.

En les mateixes dates poden consultar-ho els residents a l’estranger en les oficines consulars. Amb el sistema Cl@ve les dades són també accessibles en la web de l’INE (https://sede.ine.gob.es).

Les reclamacions es poden presentar en el mateix termini i davant les mateixes institucions, o mitjançant la web de l’INE aportant un certificat vigent d’inscripció en el padró municipal.

L’INE recorda a més que els residents a l’estranger ja no necessiten sol·licitud prèvia per a votar, després de derogar per unanimitat el Congrés l’anomenat vot pregat. Aquests electors rebran la documentació necessària per a votar en dos enviaments independents, encara que també poden acudir directament als centres de votació per a votar del 15 al 20 de juliol.

D’altra banda fins al 12 de juny es pot sol·licitar no rebre propaganda electoral per part dels partits.

A més, a partir del 26 de juny s’enviaran les targetes censals, que informen de la taula i el local electoral.

L’INE recorda així mateix que en el seu web es poden consultar les taules i locals electorals, l’estat del vot per correu o emplenar la sol·licitud del vot per correu, mentre que en les delegacions de l’OCE es poden fer també consultes a més d’en el telèfon 900.343.232.

Compartir en redes sociales