L’Agència Tributària Valenciana ofereix atenció telefònica i presencial per a ajudar a la ciutadania en l’elaboració de la Renda 2022

L’Agència Tributària Valenciana (ATV) oferirà atenció telefònica, així com presencial, gratuïta i personalitzada per a ajudar a la ciutadania valenciana en l’elaboració i presentació de la Declaració de la Renda de 2022.

El conseller d’Hisenda i Model Econòmic, Arcadi España, ha visitat les instal·lacions de l’ATV i ha mantingut una reunió de treball amb la seua directora, Sonia Díaz, després de la qual ha agraït la labor a l’equip de treballadors i treballadores.

Dimarts va començar el termini perquè la ciutadania puga presentar la seua declaració de la Renda 2022 a través del servei d’Internet, mentre que a partir del 5 de maig s’inicia el servei d’atenció telefònica i l’1 de juny començarà la tramitació de manera presencial.

Per aquest motiu, la Generalitat reforçarà els seus serveis amb la instal·lació d’oficines temporals en més d’una vintena de municipis de la Comunitat, per a oferir de manera gratuïta la possibilitat d’ajudar als contribuents valencians en l’elaboració i presentació de la seua renda.

Servei telefònic ‘Li cridem’

Per a la campanya de la Renda 2022, la Generalitat, en col·laboració amb l’AEAT, prestarà el servei d’atenció telefònica ‘Li Cridem’, que tindrà lloc entre el 5 de maig i el 31 de maig, amb la finalitat d’assistir a la ciutadania en la realització de les declaracions de la renda.

Per a això, es reforçarà l’equip tècnic amb 61 funcionaris interins per al lloc de ‘agents d’assistència IRPF’: 21 a la província d’Alacant, 29 a València i 11 a Castelló.

Així, a partir del 3 de maig es podrà sol·licitar una cita prèvia per a confeccionar i presentar la declaració de manera telefònica. Es podrà demanar per internet, en els números 91 535 73 26 i 901 12 12 24 (servei automàtic les 24 hores), o de dilluns a divendres, de 9h a 19h, en el 91 553 00 71 i 901 22 33 44 (atenció personalitzada). L’endemà passat, el 5 de maig, començarà a prestar-se el servei.

Servei presencial «Més prop de tu»

Així mateix, l’ATV posarà en marxa de nou el servei d’atenció presencial ‘Més prop de tu’, que oferirà assessorament i la possibilitat de realitzar la declaració des de la seu de la ATV a València (Carrer Gregorio Gea, 14) i des de les seues dues delegacions a Alacant (Carrer Churruca, 15) i a Castelló de la Plana (Plaza Tetuan, 38), al que s’afegiran oficines de la renda que instal·larà la Generalitat en 21 municipis de la Comunitat Valenciana, gràcies a la col·laboració dels ajuntaments que habilitaran locals per a poder prestar aquest servei.

A la província de València, a les 13 delegacions existents s’afegiran 7 oficines de l’ATV en 6 localitats (Xiva tindrà dues oficines, una en el centre del municipi i una altra a la urbanització de Calicanto). A elles se sumaran les d’Ademús, Albaida, Aiora, Xelva i La Font de la Figuera.

Aquest servei estarà en funcionament igual que l’estatal a partir de l’1 de juny i fins al 30 de juny, mentre que el servei de cita prèvia, que serà imprescindible per a poder rebre atenció personalitzada, es durà a terme del 25 de maig al 29 de juny.

La cita prèvia podrà concertar-se a través de la web de l’Agència Tributària estatal, de l’app ‘Agència Tributària’, a través dels telèfons d’atenció personal de cita prèvia 915530071 o 901223344, que estarà disponible de dilluns a divendres de 9h a 19h.

Reforma fiscal

Els al voltant de 2,46 milions de contribuents valencians que realitzen enguany la Declaració de la Renda podran aplicar les novetats de la reforma fiscal aprovada pel Consell per a aquest exercici 2023.

En concret, la reforma fiscal del Consell s’aplica a les rendes fins a 60.000 euros. Així mateix, s’augmenta el mínim exempt de tributació de l’IRPF al màxim permés per llei, un 10%, i s’augmenta l’import, les persones beneficiàries i el nombre de deduccions autonòmiques.

A més, aquesta reforma comprén una pujada del 10% en l’import de les deduccions amb un import fix i les que estableixen límits i s’amplien els límits de renda per a accedir a les deduccions de la Generalitat (de 25.000 a 30.000 euros en les declaracions individuals i de 40.000 a 47.000 euros en les conjuntes).

Finalment, s’inclouen dues deduccions fiscals noves com són l’accés a la reproducció assistida per a dones majors de 40 anys els tractaments dels quals no estan coberts per la seguretat social fins a un màxim de 100 euros i la deducció per a afrontar l’increment dels tipus d’interés en hipoteques subscrites a partir de l’1 de gener de 2014, fins a un màxim anual de 100 euros per a rendes de fins a 30.000 euros.

Compartir en redes sociales