La Pobla de Vallbona Instal·la el Primer Tendal Fotovoltaic d’Ús Públic a Espanya

La Pobla de Vallbona ha instal·lat el primer tendal fotovoltaic d’ús públic, un projecte pilot que és la primera vegada que es realitza per part d’un ajuntament a Espanya. Aquest tendal, compost per panells solars flexibles, ja aporta energia neta a les persones usuàries del Velòdrom municipal de la Pobla de Vallbona.

La regidora d’Innovació de la Pobla de Vallbona, Noelia Moya, ha expressat el seu orgull per ser pioners a Espanya, i ha destacat la col·laboració amb empreses locals com Lonatec & SolarTents, que van triar la Pobla de Vallbona per a establir aquest projecte pilot. “Per part nostra, els hem brindat totes les facilitats perquè la ciutadania puga disposar d’energia neta i gratuïta quan acudisquen al Velòdrom municipal, al qual no li estàvem traient el rendiment que té i ara, amb aquesta mesura, afegida a l’obertura dels banys i altres millores, li donarem la importància que mereix”, va afirmar Moya.

L’alcalde de la Pobla de Vallbona, Abel Martí, també ha mostrat el seu entusiasme per aquest innovador projecte. “És emocionant que projectes com aquest aposten per sa Pobla. Quan ens van plantejar la possibilitat d’establir aquesta instal·lació en el nostre municipi, que mai s’havia fet en cap altre ajuntament del país, comencem els treballs administratius perquè poguera ser una realitat. Ara, tant esportistes com acompanyants de l’espai públic poden utilitzar-la”, va dir Martí. A més, va assenyalar que una vegada posat en marxa, s’estudiaran altres espais públics i paratges naturals on replicar aquest servei.

L’estructura, formada per quatre pals i un tendal, s’ha situat en la zona de berenador contigua a la pista del Velòdrom municipal i té la capacitat de carregar fins a 50 telèfons, 11 ordinadors i fins i tot patinets elèctrics.

Aquest servei, completament gratuït per a les persones que utilitzen o s’acosten al Velòdrom municipal, s’avaluarà per al seu ús en diferents espais públics allunyats dels nuclis urbans, oferint energia solar neta per al seu ús quotidià en paratges naturals o altres instal·lacions esportives a l’aire lliure.

L’Ajuntament de la Pobla de Vallbona aposta fermament per la sostenibilitat, ampliant els serveis oferits en el terme municipal i alineant-se amb la innovació dins d’un projecte pioner, únic a Espanya, i que té a sa Pobla com la seua referència inicial.

Compartir en redes sociales