La Pobla de Vallbona Adquireix el ‘Mas Nou’, un Emblema Patrimonial i Cultural

La Pobla de Vallbona ha arribat a un acord per a l’adquisició del ‘Mes Nou’, una finca històrica de gran valor patrimonial situada al sud, als afores del nucli urbà. El ‘Mas Nou’ és conegut pel seu significatiu valor cultural i arquitectònic, representant l’arquitectura tradicional valenciana i la història agrícola de la zona, la qual cosa l’ha convertit en un punt de referència i un símbol d’identitat local.

Aquesta adquisició permetrà la transferència a titularitat pública de quasi 25,000 metres quadrats de sòl adjacent, oferint àmplies possibilitats de crear espais públics i naturals per als residents del municipi.

“Hem establit les bases per a preservar la història del nostre municipi, recuperant un edifici emblemàtic i carregat de significat per als nostres veïns”, va afirmar Abel Martí, alcalde de la Pobla de Vallbona. “L’obligació de l’ajuntament era aconseguir aquest acord per a posar a la disposició dels veïns un entorn de més de 24,000 metres quadrats per al seu gaudi”.

Martí va destacar que “aquesta és una mostra del nostre compromís amb la recuperació de la nostra identitat”, afegint que “encara que ningú ho haja fet abans, era una actuació obligada per la qual hem treballat des que arribem al govern”.

L’acord amb els propietaris del ‘Mes Nou’ s’ha aconseguit mitjançant permutes per dues parcel·les en Els Penyes i l’equivalent a dues parcel·les d’aprofitament en el sector R-25, valorat en uns 400,000 euros, la qual cosa no suposarà un cost per a les arques municipals.

Amb l’acord en ferm, l’ajuntament ha començat a treballar en les mesures de seguretat necessàries en l’edifici perquè els veïns puguen gaudir de l’entorn natural al més prompte possible. Quant a l’edificació, es planeja la seua futura recuperació i rehabilitació, permetent que tots els veïns de la Pobla de Vallbona puguen gaudir d’aquest històric edifici de manera pública i viure nous episodis en el ‘Mas Nou’, un símbol de l’essència de la Pobla de Vallbona.

Compartir en redes sociales