La Ministra Teresa Ribera Defensa la Gestió dels Plans Hidrològics al Senat

La vicepresidenta tercera i ministra per a la Transició Ecològica i el Repte Demogràfic, Teresa Ribera, va destacar aquest dimarts al Senat que el Tribunal Suprem ha confirmat la «impecabilitat» dels plans hidrològics, inclòs el transvasament Tajo-Segura, i que les obres continuen avant. Aquesta afirmació es va produir en resposta a una pregunta del Partit Popular sobre el Pla Hidrològic del Xúquer i el Parc Natural de l’Albufera a València.

Ribera va respondre a la senadora del Partit Popular, Eva Ortiz, sobre l’aportació d’aigua a l’aiguamoll del Parc de l’Albufera i l’execució del decret 35/2003 del Pla Hidrològic del Xúquer. La ministra va recordar una reunió amb el president valencià, Carlos Mazón, en la qual va subratllar la necessitat d’evitar el «populisme hídric».

La ministra va ressaltar l’excel·lència dels plans hidrològics i la precisió del transvasament Tajo-Segura, assegurant que es compleix amb l’article 13 del Pla Hidrològic del Xúquer. A més, va demanar a la senadora del PP que estudie les dades oficials, destacant l’enviament de 52 hectòmetres cúbics (hm³) d’aigua entre el 15 de febrer i el 15 de maig, detallant l’origen d’aquests recursos hídrics.

Ribera va esmentar que en el punt d’eixida de l’Albufera hi ha més de 107 hm³ d’aigua gràcies a aquestes aportacions. Va criticar al PP per renunciar a 90 milions d’euros per a l’estació depuradora d’Alcàsser, la qual cosa obligarà a ampliar l’estació de Pinedo, més pròxima a l’Albufera.

La ministra va subratllar l’execució de més de 120 milions d’euros des de 2022 per a millorar les xarxes de seguiment i control d’aigües superficials, el control d’espècies invasores, la millora d’instal·lacions del Tancat de la Pipa i la qualitat de les aigües que arriben a l’Albufera, a més de solucionar problemes de desbordaments.

Ribera va concloure afirmant que l’Executiu central continuarà col·laborant amb l’autonòmic si es deixa de costat el «populisme de mentides» que agreuja la situació de l’Albufera, que encara manca d’un pla de regulació d’usos i gestió, i enfronta l’amenaça d’una ampliació de l’estació de Pinedo.

Compartir en redes sociales