La Generalitat Valenciana facilita la mobilitat en Falles amb servei 24 hores de metre i tramvia des de hui i fins al 20 de març

La Generalitat Valenciana facilitarà la mobilitat durant la celebració dels principals dies de Falles gràcies al servei 24 hores que Metrovalencia oferirà del 15 al 20 de març.

Des del servei ordinari que començarà al matí del dia 15 i l’extraordinari nocturn que s’iniciarà aqueixa mateixa data amb la plantà, els metres i tramvies realitzaran desplaçaments continuats fins al cap de la cremà, enllaçant amb el servei ordinari del dia 20 de març.

Com a novetat enguany, respecte a dispositius anteriors, s’ha incorporat la nova Línia 10 (Alacant-Natzaret) i que està connectada per un passatge amb l’estació de Bailèn, per la qual circulen els trens de Línia 7 (Torrent Avinguda-Marítim).

Les freqüències variaran en funció del dia, franja horària i destí, per la qual cosa es recomana als usuaris que s’informen del pas dels trens i tramvies en la pàgina web de Metrovalencia, en el telèfon gratuït 900 461 046 o en les pròpies estacions. A més, la comunicació es pot establir a través de les xarxes socials de Facebook (facebook.com/metrovalencia.fgv), Twitter (@metrovalencia) i l’app oficial.

L’oferta prevista per Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) permet garantir la mobilitat entre els diferents punts de la ciutat i l’àrea metropolitana que connecta la xarxa. D’aquesta manera, es millora la freqüència de pas en determinats moments, com les *mascletaes, castells de focs artificials o ofrena, al mateix temps que es prolonga el servei durant les nits d’aqueixos dies.

Del 15 al 19 de març, el servei que s’ofereix part dels horaris d’un dia laborable, encara que el 18 siga dissabte i el 19 diumenge, per la qual cosa hi haurà més unitats a la disposició dels passatgers i passatgeres, als quals cal sumar els serveis especials per a moments puntuals pel dia i la prolongació del servei durant tota la nit.

Tancament de Xàtiva i Colón

Les estacions de Xàtiva i Colón romandran tancades al públic durant el tret de mascletaes dels principals dies festius de Falles, del 16 al 19 de març, seguint les recomanacions realitzades per la Junta de Seguretat de la Subdelegació del Govern.

L’horari de tancament serà de 12.30 a 14.30 hores i l’objectiu és evitar aglomeracions que suposen qualsevol tipus de risc per als ciutadans i visitants que per milers es concentren en el centre de València per a gaudir de les tradicionals *mascletaes.

Metrovalencia recomana als seus clients que utilitzen estacions alternatives per a aqueixos dies (Albereda, *Plaça *Espanya, Bailèn i Àngel Guimerà, segons orígens), s’informen de les mateixes a través de la web i xarxes socials, i seguisquen en tot moment les indicacions de megafonia, teleindicadors i del personal d’FGV distribuïts per la xarxa.

Castillo de focs artificials

Respecte als castells de focs artificials, que enguany es dispararan a la Ciutat de les Arts i de les Ciències, la nova Línia 10 (Alacant-Natzaret) s’erigeix en la millor opció per a acostar-se i gaudir dels castells els dies 16, 17, 18 i 19, en aquesta última jornada, la Nit del Foc.

Informació al client

Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) ha incorporat a 110 nous agents d’estació temporals per a prestar servei en la xarxa de Metrovalencia durant la celebració de les Falles. Del total dels treballadors i treballadores, 75 aniran destinats a les línies de metro i 35 a les de tramvia.

Per a qualsevol consulta, els clients poden acudir, personalment, als Espais del Client de Colón, Xàtiva i Alacant, al Centre d’Atenció al Client de Benimaclet o als Punt del Client d’Empalme, Àngel Guimerà, i Mislata.

Cal recordar que, del 15 al 19 de març, no està permés el transport de bicicletes ni patinets en tota la xarxa, que es recomana que les cadires infantils es pleguen dins de les instal·lacions i que està prohibit transportar o disparar material pirotècnic, fumar, consumir begudes alcohòliques o estupefaents, així com accedir amb globus per a evitar possibles contactes amb la catenària.

Compartir en redes sociales