La Conselleria d’Educació prepara el procés perquè l’alumnat més vulnerable obtinga un xec per a material escolar el pròxim curs

La Conselleria d’Educació, Cultura i Esport ha iniciat la tramitació del procés normatiu per a activar un nou programa d’ajudes que va anunciar fa uns mesos la consellera Raquel Tamarit a les Corts Valencianes quan va presentar el pressupost de 2023 del seu departament. Es tracta del ‘Xec per a material escolar’, un programa que té com a objectiu que les famílies de l’alumnat amb una situació socioeconòmica més vulnerable compten amb ajuda per a adquirir material escolar per als seus fills i filles quan arribe el moment de la tornada a classe el pròxim curs 2023-2024.

El ‘Xec per a material escolar’ es destinarà a l’alumnat d’Infantil, Primària i Educació Especial que compte amb el 100 % de la beca menjador. La Conselleria inverteix 1,8 milions d’euros en aquesta mesura i es calcula que beneficiarà uns 70.000 alumnes, i que el xec rondarà els 30 euros. 

La proposta d’aquesta nova ordre d’ajudes es tractarà en diferents meses sectorials i s’activarà durant els pròxims mesos junt amb les ajudes que cada any es convoquen per a les beques de menjador.

La consellera Raquel Tamarit ha volgut explicitar que “és fonamental estar al costat de les famílies del nostre alumnat, i més en l’actual context que estem patint, com ha estat la pujada de preus del carret de la compra. Per això, nosaltres ja ens estem preparant i posant-nos en la pell de les famílies de cara al pròxim curs, quan al setembre arribe la tornada a classe.”

“Les famílies valencianes són de les que menys despesa han de fer en la tornada a classe cada curs gràcies a Xarxa Llibres, el Bo Infantil, les aules de 2 anys gratuïtes o les beques menjador, però volíem anar més enllà pensant en aquelles famílies que tenen una situació socioeconòmica més complicada, i per això hem ideat aquesta ajuda-xec perquè no es queden enrere i puguen comprar material escolar als seus fills i filles el pròxim curs”.

Tramitació senzilla per a les famílies 

Per a optar al nou ‘Xec de material escolar’ que implantarà la Conselleria d’Educació el pròxim curs 2023-2024, les famílies d’alumnat del segon cicle d’Infantil, Primària i Educació Especial només l’han de sol·licitar en el moment que sol·liciten la beca de menjador.

Quan es resolga la convocatòria d’ajudes de menjador escolar, tot l’alumnat beneficiari del 100 % de la beca de menjador que haja sol·licitat el xec per a material escolar comptarà automàticament amb la nova ajuda, que rondarà els 30 euros per alumne.

Les famílies, per a cobrar el xec, aportaran en el centre educatiu els justificants de compra en els quals s’identifique clarament el material escolar no curricular adquirit fins a cobrir la quantitat subvencionada.

Compartir en redes sociales