Més de 24.200 joves han començat hui les esperades proves d’accés a la universitat (PAU) en la Comunitat Valenciana. El 59% d’ells són dones i el 41% homes. Durant els pròxims dies, aquests valents estudiants demostraran el seu coneixement sense complicacions significatives, a excepció de quatre alumnes hospitalitzats que realitzaran els seus exàmens al juliol.
En total, s’han establit 56 tribunals per a dur a terme aquestes avaluacions: 16 a la Universitat de València, 12 a la Universitat Politècnica de València, 11 en la Universitat d’Alacant, 11 en la Universitat Miguel Hernández d’Elx i 6 a la Universitat Jaume I de Castelló.
És important destacar que aquests tribunals no es troben només en les seus principals de les universitats, sinó que estan distribuïts per tota la Comunitat Valenciana, segons informa la Generalitat.
En l’inici d’aquest important esdeveniment, el conseller d’Educació, Universitats i Ocupació, José Antonio Rovira, ha visitat aquest matí la Facultat de Farmàcia i Ciències de l’Alimentació de la Universitat de València. Li ha acompanyat Isabel Vázquez, vicerectora d’estudis d’eixa mateixa universitat.
Amb sinceritat i bons desitjos, Rovira ha expressat el seu anhel que els estudiants tinguen èxit en els seus objectius. A més, ha recordat que l’any passat es va aconseguir un percentatge del 98.25% aprovats i una nota mitjana de 7.43 punts per a accedir a la Universitat per part dels estudiants valencians.
En definitiva, aquest procés promet ser un desafiament emocionant i una oportunitat inavaluable perquè els futurs universitaris demostren tot el seu potencial. Els desitgem molt èxit a tots els estudiants perquè puguen aconseguir les seues metes acadèmiques.
La puntuació s’obté a partir de la mitjana del batxillerat (representant el 60% de la nota final) i de la mitjana de les qualificacions en els exàmens finals (representant el 40%). L’any passat, la mitjana del batxillerat va ser de 7.86 i la mitjana en els exàmens finals va ser de 6.78.
La valoració es calcula considerant l’acompliment acadèmic tant durant el batxillerat com en els exàmens finals per a assegurar una avaluació completa i equitativa.