Error en Examen de Matemàtiques II de les PAU en la Comunitat Valenciana: Procediments d’Estudiants Seran Valorats Positivament

La Comissió de Matèria de l’assignatura de «Matemàtiques II» ha admés haver enunciat incorrectament un exercici en l’examen de la Prova d’Accés a la Universitat (PAU) de la Comunitat Valenciana. A causa d’aquest error, s’ha decidit valorar positivament el procediment seguit pels estudiants.

El problema en qüestió és el número 4 de l’examen de Matemàtiques II. L’enunciat esmentava un quadrat quan, en realitat, la figura obtinguda era un rectangle. Aquesta informació ha sigut confirmada per Toni Gil, el coordinador de les PAU del sistema universitari valencià.

En un comunicat, la comissió ha reconegut la confusió generada i ha decidit que els procediments seguits pels estudiants seran valorats positivament, ja siga que resolgueren el problema considerant la figura com un rectangle o com un quadrat.

Per a aquells que van optar pel quadrat, s’ha assenyalat que uns certs mètodes matemàtics poden portar a la conclusió que el problema no té solució. En tals casos, es reconeixerà i puntuarà adequadament als estudiants que hagen arribat a eixa conclusió a través d’un raonament matemàtic correcte.

Toni Gil ha assegurat que la comissió de Matemàtiques II, composta per cinc professors de cadascuna de les universitats públiques valencianes, ha informat els correctors perquè la correcció de l’exercici es realitze «de manera que no es perjudique l’estudiantat».

Compartir en redes sociales